Mladi obiskovalci

Informacije in prijave: T 01 548 42 82 E izobrazevanje@mao.si

Šole in vrtci

Mladi obiskovalci različnih starosti, znanj in interesov, ki jih ženejo radovednost, ustvarjalna energija in želja po odkrivanju novega, preko tematskih delavnic in vodenih ogledov v muzeju ter po mestu na zabaven in poučen način spoznavajo arhitekturo, oblikovanje in fotografijo. Po ogledu muzejskih razstav obisk pogosto začinimo z različnimi učnimi izzivi in ugankami, ko se obiskovalci samostojno podajo v odkrivanje razstavljenega gradiva ali pa se še sami preizkusijo v risbi, modeliranju in podobno. Z vodenimi ogledi po mestu, kot so Plečnikova, secesijska in moderna Ljubljana, ali pa kar z ladjico po Ljubljanici spodbujamo čut za opazovanje ter ponujamo živo doživetje različnih področij kulturne dediščine. Aktualni programi muzeja ponujajo najrazličnejša izhodišča, ki jih skupaj s pedagogi uskladimo s snovjo, ki jo skupina obravnava v okviru rednega pedagoškega procesa, ter tako muzejski program povezujemo z najrazličnejšimi tematskimi dnevi, kot so eko, tehniški ali kulturni dan.

 

Izobraževalni program za skupine 2024

 

Izobraževalni program skupine 2022/2023

 

 

Nedelje v MAO

Nedelje v MAO so rezervirane za vso družino. Medtem ko vas popeljemo na voden ogled aktualne razstave, vaši najmlajši spoznavajo svet arhitekture in oblikovanja skozi igro in inovativne ustvarjalne delavnice s pestrim naborom tem in ustvarjalnih izzivov. Nedelje v MAO prirejamo dvakrat mesečno, program vsakokratnega dogodka pa se nanaša na aktualne muzejske razstave.   

Nalagam...

Poletna mala šola arhitekture

Šola arhitekture za mlade obiskovalce od 6. do 14. leta je odkrivanje arhitekture v vsej njeni raznolikosti. Otroci začutijo arhitekturo skozi materiale, oblike, vonj, svetlobo in barvo. Spoznajo pomen stavbne dediščine in dialog arhitekture z naravo, s praktičnim delom pa razvijajo domišljijo, ustvarjalnost in samostojnost. Za Malo šolo arhitekture je rezerviran teden dni v poletnem času, program pa objavimo mesec dni pred pričetkom.   

 

Mini MAO igrarije

Pogosto se zgodi, da nas muzejske razstave navdušijo in spodbudijo nova vprašanja in ustvarjalne zamisli. Kdaj, posebej v teh čudnih časih, pa se zgodi tudi, da muzeja na žalost ne moremo obiskati, kadar bi si želeli. Zato smo za najmlajše skovali uganke in izzive, ki vam muzejsko vzdušje pomagajo pričarati kar doma ali v šoli. Mini MAO igrarije so lahko učni pripomoček, ki ga pri svojem delu lahko uporabljajo tudi mentorji in učitelji.

Rojstni dan v muzeju

Svoje najmlajše in njihove prijatelje presenetite z ustvarjalnim in zabavnim praznovanjem rojstnega dne v renesančnem dvorcu ali njegovi okolici. Za en dan se lahko otroci prelevijo v dvorjane in grajske gospodične ali pa postanejo sloviti arhitekti, oblikovalci in fotografi. Izbirate lahko med različnimi muzejskimi programi in temami praznovanja, z malo pomoči muzejskih animatorjev pa bo praznovanje v MAO postalo resnično nepozabno doživetje.

 

Skip to content