Splošni pogoji varstva osebnih podatkov

V teh splošnih pogojih poslovanja Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Rusjanov trg 7, 1000 Ljubljana, mat. št.: 5052106000, e-mail:info@mao.si tel. št.: 01 548 42 70 (v nadaljevanju: MAO) kot obdelovalec in upravljavec osebnih podatkov uporabnikom zagotavlja informacije o obdelavi osebnih podatkov v skladu z določbami veljavnega Zakona o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju: ZVOP-1), Zakona o elektronskih komunikacijah (v nadaljevanju: ZEkom-1) ter v skladu z določbami Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju: GDPR)

 

 

1. SPLOŠNO

 

Ti splošni pogoji urejajo zbiranje, obdelavo in posredovanje osebnih podatkov ter ukrepe za zavarovanje osebnih podatkov in pravice uporabnikov pri varstvu osebnih podatkov.

 

Osebni podatki, pridobljeni s pristopnico, s katero uporabnik potrjuje tudi sprejem teh splošnih pogojev, bodo s strani MAO obdelovani za namen:

– pošiljanja e-novic

– nakupa vstopnic

– nakup izdelkov v spletni trgovini 

– za ogled muzejskega gradiva

 

 

2. OSEBNI PODATKI, KI SE ZBIRAJO

 

2.1. E-NOVICE

 

Z namenom pošiljanja e-novic MAO s prijavo na e-novice zbira sledeče obvezne podatke o uporabnikih:
– e-naslov,
– ime in priimek,
– kontaktni telefon,
– delovno mesto. 

 

Upravitelj podatkov MAO zbira osebne podatke izključno preko prostovoljno posredovanih osebnih podatkov ob prijavi na e-novice. Z nedvoumno podanim dovoljenjem oziroma soglasjem ob vpisu elektronskega naslova se uporabnik strinja z zbiranjem in obdelavo osebnih podatkov za namene prejemanja e-novic. Po vpisu elektronskega naslova za prejemanje e-novic ter podaji soglasja, bo uporabnik na navedeni elektronski naslov prejel potrditveno sporočilo. S potrditvijo le-tega ter aktivacijo soglasja bo vse do preklica prijavljen na e-novice MAO. Osebni podatki za prijavo na e-novice bodo shranjeni v bazi podatkov na varnem strežniku. Dostop do podatkov bo na voljo samo pooblaščeni osebi za varovanje osebnih podatkov v MAO.

 

 

2.2. OGLED MUZEJSKEGA ARHIVA 

 

O obiskovalcih, ki si želijo ogledati muzejsko gradivo, MAO zbira sledeče osebne podatke:

– ime in priimek,

– stalni/začasni naslov prebivališča,

– e-naslov,

– tel. številka.

 

2.3. SPLETNA TRGOVINA ALI PRODAJA VSTOPNIC 

 

2.3.1. REGISTRACIJA NA SPLETNI STRANI MAO  

 

Pri registraciji na MAO spletni strani, imate pravico pristopiti k posebnim storitvam, ki vam jih nudi MAO (spletna prodaja).

 

Z namenom kreiranja osebnega računa bo MAO zbiral in obdeloval vaše naslednje osebne podatke:

– Ime in Priimek,

– Država / regija,

– Hišna številka in ulica,

– Poštna št.,

– Mesto,

– Telefon,

– E-poštni naslov,

– Naslov podjetja (opcijsko),

– Stanovanje, nadstropje ipd. (opcijsko).

 

Vsi podatki se obravnavajo kot zaupne informacije in bodo uporabljeni zgolj za namen kreiranja uporabniškega računa. Z registracijo profila potrjujete obdelavo vaših osebnih podatkov in strinjanje s temi splošnimi pogoji.

 

Do posredovanih osebnih podatkov bodo lahko dostopale le za to pooblaščene osebe s strani MAO in bodo osebne podatke lahko uporabljale le za namen, za katerega so bili osebni podatki dani.

 

Uporabnik lahko kadarkoli zahteva popravo netočnih osebnih podatkov, zahteva izbris osebnih podatkov ali omeji obdelavo osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj.

 

MAO bo hranil vaše podatke, dokler ne zbrišete vašega računa ali dokler ne zahtevate izbrisa posameznih podatkov (zahtevo morate podati v pisni obliki  na e-mailu: trgovina@mao.si), na podlagi katere se posameznega uporabnika izbriše iz uporabniškega vmesnika.   

 

Dovoljenje oziroma soglasje, ki ste ga podali, je pravna osnova za obdelavo vaših osebnih podatkov.

 

Vaši osebni podatki se bodo shranili na računalniški opremi v prostorih MAO. Do podatkov bodo lahko dostopale zgolj za to pooblaščene osebe in to le tako, da bodo prejele zgolj tiste podatke, ki jih za opravo posameznega dejanja potrebujejo. Podatki so shranjeni na varen način z uporabo ustreznih programskih in tehničnih varoval. 

 

MAO vas obvešča, da lahko kadarkoli prekličete izjavo za zbiranje in obdelavo vaših osebnih podatkov. Prav tako lahko zahtevate popravo vaših osebnih podatkov, izbris ali omejitev obdelave zbranih osebnih podatkov.

 

 

2.3.2. DOSTAVNA SLUŽBA 

 

Ne uporabljamo Vaše telefonske številke z namenom telefonske prodaje. Po telefonu vas pokličemo le v primeru, ko obstaja problem z Vašim naročilom ali kadar želite informacije o Vaši dostavi.

 

MAO dostavnim službam posreduje le tiste osebne podatke, ki se nanašajo na dostavo, to so: ime, priimek, naslov, telefonska številka, številka nadstropja. MAO ne prenaša, ne prodaja osebne podatke in ne omogoča pristopa oziroma dostopa do osebnih podatkov kupcev nepooblaščenim osebam, vključno z drugimi podjetji, s katerimi sodeluje, razen podjetjem, preko katerih poteka obdelava plačil (ponudnik Stripe).

 

Osebni podatki bodo dostavni službi posredovani le za namen dostave naročenega blaga; dostavna služba bo posredovane podatke uničila takoj, ko se bo izpolnil pogoj za katerega so ji bili osebni podatki dani, in sicer ko bo dostavila naročeno blago.) MAO bo vodil evidenco posredovanja osebnih podatkov. Strinjanje s posredovanjem osebnih podatkov, bo potrošnik oziroma kupec izrazil s podpisom izjave oziroma ob registraciji profila na spletni strani.

 

Vaši osebni podatki se lahko uporabijo v primeru policijske preiskave, saj policiji poročamo o kakršnikoli goljufiji glede plačil. Dostop do vašega računa in drugih osebnih podatkov odobravamo, če ocenjujemo, da je to potrebno za spoštovanje veljavnih zakonov in preprečevanje kraje in goljufij, kot so transakcije s kreditnimi karticami. Kakršenkoli dostop, ki ga odobrimo v zvezi s tem, ima podlago v veljavnih predpisih (Zakon o kazenskem postopku, Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma, Kazenski zakonik in drugi).

 

Obdelava Vaših osebnih podatkov je obvezna za izdelavo Vašega naročila. Vaše podatke hranimo na serverjih spletne strani do izbrisa vašega profila. Izbris podatkov lahko zahtevate tudi preko e-maila, pri čemer vam svetujemo, da se v tem primeru obrnete na trgovina@mao.si.

 

 

2.3.3. PLAČILO S KARTICO

 

Za potrebe obdelave plačila se ob nakupu s plačilno kartico vnešeni podatki posredujejo tretjemu ponudniku, platformi za spletna plačila Stripe. V tem primeru se platformi Stripe posredujejo:

– Številka kartice;

– Datum veljavnosti kartice;

– Varnostna koda.

 

Več o pogojih platfome si lahko preberete tukaj [https://stripe.com/en-si/privacy] (stran je v angleškem jeziku).

V MAO ne shranjujemo podatkov o kreditni kartici uporabnika.

 

 

3. PIŠKOTKI

 

Uporabnikom želimo ponuditi prijazno stran, ki bo vsebovala vse potrebne informacije, zato uporabljamo tehnologijo, ki omogoča zbiranje, obdelavo in razvrščaje podatkov o uporabi na spletni strani. Informacije zbiramo z uporabo piškotkov. Za obdelavo teh podatkov, pa je tudi potrebno vaše soglasje, v kolikor ob ogledu spletne strani soglasja ne podate, vaših podatkov ne bomo zbirali in obdelovali.

 

Piškotek je majhna datoteka z informacijami, ki so shranjene na vašem računalniku. Na tak način si vas spletna stran zapomni in vas prepozna ob naslednjem obisku. Piškotki omogočajo MAO, da s pomočjo statistike spremlja, kako vi in ostali obiskovalci uporabljate spletno stran.

 

Uporabljamo piškotke večih partnerjev. Ti nam pomagajo analizirati, kaj gledajo in počnejo obiskovalci na naši spletni strani. Poglejte si podrobnejše informacije glede ponudnikov piškotkov, poteku in namenu posameznih piškotkov: 

 

 

Ponudnik Piškotki Trajanje Namen
Spletno mesto Piškotki s predpono woocommerce_ 30 dni Piškotki, nujni za  delovanje trgovine, namenjeni so osveževanju nakupovalne košarice in sledenju števila izbranih izdelkov
Spletno mesto Piškotki s predpono yith_ 30 dni Piškotki, namenjeni kreiranju seznama želja
Spletno mesto Piškotki s predpono wp-wpml 30 dni Piškotki, namenjenu hranjenju preferiranih jezikovnih nastavitev, za omogočanje boljše uporabniške izkušnje
Stripe __stripe_mid 1 leto Piškotki, namenjeni shranjevanja plačilne kartice kot izbrane oblike plačila
Google Analytics __ga 2 leti Za sledenje spletnim statistikam in dejavnosti obiskovalcev na spletnem mestu (podatki o prvem obisku, ogledu strani, času brskanja, vstopni in izstopni točki). Več o posameznih piškotkih in njihovem delovanju ter o namenu uporabe zbranih podatkov lahko preberete tukaj (v angleščini).
__gid 24 ur
__gat 1 minuto

 

 

Piškotke lahko kadarkoli zbrišete (navodila za bolj popularne brskalnike najdete: Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647 , Mozzila Firefox: https://support.mozilla.org/sl/kb/izbrisite-piskotke-podatke-strani, Microsoft Edge: https://support.microsoft.com/sl-si/microsoft-edge/brisanje-pi%C5%A1kotkov-v-brskalniku-microsoft-edge-63947406-40ac-c3b8-57b9-2a946a29ae09), vendar če boste vaš pregledovalnik nastavili tako, da ne bo sprejemal piškotkov, nekaterih delov na spletni strani ne boste mogli uporabljati. Del podatkov, ki jih zabeleži MAO lahko postane javen, vendar samo v anonimni obliki, npr. v obliki podatka o številu uporabnikov spletne strani. Informacije o naših kupcih so pomemben del našega poslovanja in jih ne prodajamo ali izmenjujemo z drugimi. Če bo vaše podatke kadarkoli treba deliti s tretjo osebo, boste imeli možnost nekaj takega zavrniti. Brez vašega izrecnega soglasja vaših podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam.

 

Obveščamo Vas, da imate poleg pravic v odlomku tudi izrecno pravico na ugovor na obdelavo osebnih podatkov za potrebe avtomatizirane obdelave podatkov oziroma za potrebe direktnega marketinga.

 

 

4. PODLAGA ZA OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV

 

Podano dovoljenje oziroma soglasje s strani uporabnika je temeljna pravna osnova za obdelavo njegovih podatkov.

MAO zagotavlja, da podatkov, ki jih bo prejel od uporabnikov z namenom pošiljanja e-novic brez njihovega soglasja ne bo prodajal, posojal, razkrival ali kakorkoli drugače posredoval nepooblaščenim tretjim osebam.

 

 

4.1. SOGLASJE

 

V primeru pridobitve soglasja uporabnika bo MAO obdeloval osebne podatke le za namene, za katere je soglasje podano. S podajo soglasja se uporabnik strinja, da lahko MAO obdeluje osebne podatke ali kategorije osebnih podatkov, ki jih ima o uporabniku in ki so navedeni ob prijavi.


MAO pri obdelavi osebnih podatkov le-te skrbno varuje in zagotavlja ustrezne aktivnosti varovanja podatkov.

 

 

4.1.1. PREKLIC SOGLASJA

 

V primerih, ko obdelava osebnih podatkov temelji na soglasju, lahko uporabnik to soglasje kadarkoli prekliče. Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov na podlagi podanega soglasja pred njegovim preklicem.

Preklic soglasij lahko uporabniki podajo:

 1. pisno na naslov Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Rusjanov trg 7, 1000 Ljubljana, 
 2. osebno z oddajo pisne vloge na sedežu MAO,
 3. z oddajo pisne vloge po elektronski pošti na naslov info@mao.si,


V kolikor se uporabnik odloči za preklic soglasja s prijavnim obrazcem na spletni strani, mora vanj ponovno vpisati svoj prijavni elektronski naslov na katerega prejme potrditveno sporočilo. S potrditvijo prijavnega elektronskega naslova bo aktiviran preklic soglasja.


V primeru preklica soglasja MAO preneha z obdelavo podatkov, zbranih na podlagi soglasja, oziroma jih več ne obdeluje za namene, za katere je bilo podano soglasje, ter jih zbriše.

 


4.2. OBDELAVA PODATKOV


MAO zbira in obdeluje osebne podatke skladno z določbami ZVOP-1, ZEkom-1 ter v skladu z GDPR.


MAO posreduje osebne podatke, če za to obstaja izrecna podlaga v katerem od zakonov. V ostalih primerih mora imeti za posredovanje podatkov pisno izjavo uporabnika, na katerega se  osebni podatki nanašajo.


Osebne podatke bo MAO skrbno varoval ter preprečeval njihove morebitne zlorabe. Osebni podatki bodo uporabljeni samo za namen pošiljanja e-novic, opravljanja spletnih nakupov, ogleda muzejskega gradiva oziroma za druge namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje.


Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam ali institucijam brez izrecnega pisnega dovoljenja uporabnika ni dovoljeno.

 


4.3. NAČIN OBDELAVE PODATKOV


MAO zagotavlja učinkovit način anonimizacije osebnih podatkov, saj pošilja e-novice preko spletnega programa, ki zagotavlja popolno anonimizacijo osebnih podatkov prejemnikov e-novic in v skladu z načelom minimizacije omogoča dostop do osebnih podatkov zgolj pooblaščenim osebam na podlagi prejetih zahtevkov za popravek, dostop, omejitev, ugovor, prenos ali izbris osebnih podatkov.


Spletni program zagotavlja popolno sledljivost pooblaščenih uporabnikov aplikacije (dostop do aplikacije je zaščiten z uporabniškim imenom in geslom) saj avtomatsko evidentira dostop pooblaščenih uporabnikov do aplikacije in njihove aktivnosti v aplikaciji.


MAO bo tako v času določanja sredstev obdelave kot tudi v času same obdelave izvajal ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe, ki so oblikovani za učinkovito izvajanje načel varstva podatkov, kot je načelo najmanjšega obsega podatkov, ter v obdelavo vključila potrebne zaščitne ukrepe, da se zaščitijo pravice uporabnikov, na katere se nanašajo osebni podatki.

 

 

5. PRAVICE UPORABNIKOV


MAO uporabniku na katerega se osebni podatki nanašajo na njegovo zahtevo in brez nepotrebnega odlašanja omogoča izvajanje naslednjih pravic:

 • pravica, da od upravljavca zahteva dostop do osebnih podatkov, v okviru te pravice je uporabniku omogočeno, da se seznani o osebnih podatkih, ki jih družba o njem zbira in obdeluje, o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, obdobje hrambe osebnih podatkov ter v primeru posredovanja osebnih – podatkov informacijo o tem komu so bili osebni podatki posredovani, za kakšen namen;
 • pravica do popravka osebnih podatkov, v okviru te pravice, lahko uporabnik doseže, da MAO brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z njim;
 • pravica do izbrisa oziroma do pozabe, v tem okviru ima uporabnik pravico, da zahteva, da MAO izbriše osebne podatke v zvezi z njim;
 • pravica do omejitve obdelave osebnih podatkov v zvezi s uporabnikom na katerega se osebni podatki nanašajo, v okviru te pravice ima uporabnik pravico, da od MAO zahteva, da omeji obdelavo osebnih podatkov, v kolikor uporabnik oporeka točnosti podatkov;
 • pravica do ugovora obdelavi osebnih podatkov;
 • pravica do prenosljivosti podatkov;
 • pravica do preklica privolitve za obdelavo;
 • pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu.


Uporabnik se mora v vlogi, s katero uveljavlja svoje pravice, ustrezno identificirati in jasno opredeliti svojo zahtevo.


Popravke podatkov lahko uporabniki MAO sporočijo pisno:
– na naslov Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Rusjanov trg 7, 1000 Ljubljana;
– osebno z oddajo pisne vloge na sedežu družbe;
– z oddajo pisne vloge po elektronski pošti na naslov info@mao.si

 


5.1. UVELJAVLJANJE PRAVIC


Zahtevo za uveljavljanje zgoraj navedenih pravic uporabnik naslovi pisno na MAO preko naslednjega elektronskega naslova: info@mao.si.


Uporabnik lahko vlogo s katero uveljavlja zgoraj navedene pravice vloži elektronsko na v prejšnjem odstavku naveden elektronski naslov, po navadni pošti ali osebno na sedežu MAO. MAO prejeto vlogo sprejme v obravnavo brez nepotrebnega odlašanja in o zahtevi odloči v roku 1 meseca od dne prejema zahteve. O odločitvi MAO obvesti uporabnika takoj, ko sprejme odločitev, v obvestilu ga obvesti o tem, ali je zahtevi ugodil oziroma v kolikor ji ni ugodil razloge za zavrnitev zahteve, prav tako mu sporoči sprejete ukrepe in ga informira o vseh pomembnih dejstvih, ki so vplivali na odločitev.


V kolikor MAO ne ukrepa oziroma ne ugodi zahtevi uporabnika mu mora v roku enega meseca od prejema zahteve sporočiti zakaj ni ukrepal, hkrati pa ga mora obvestiti o možnosti vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu in možnosti uveljavljanja pravnih sredstev. 

 

Rok za odločanje se lahko po potrebi podaljša, največ za dva dodatna meseca ob upoštevanju kompleksnosti in števila zahtev. MAO tudi v tem primeru obvesti uporabnika, na katerega se osebni podatki nanašajo o vsakem podaljšanju v roku enega meseca po prejemu zahteve skupaj z razlogi za zamudo.


Odgovor na vlogo MAO uporabniku pošlje po pošti na naslov, ki ga je posredoval uporabnik v vlogi, ali preko elektronskega naslova iz katerega je uporabnik posredoval vlogo. V primeru, ko se odgovor na vlogo pošlje po elektronski pošti MAOposkrbi, da je vloga v zaklenjeni obliki.

 


5.1.1. PRAVICA DO PRITOŽBE


V primeru, da uporabnik meni, da MAO pri obdelavi osebnih podatkov krši njegove pravice, lahko vloži pritožbo pri MAO. Uporabnik pritožbo pošlje
1.    na naslov Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Rusjanov trg 7, 1000 Ljubljana 
2.    po elektronski pošti na naslov info@mao.si ali
3.    odda osebno na sedežu MAO.

Uporabniki lahko vložijo pritožbo tudi pri nadzornem organu za varstvo osebnih podatkov. V Republiki Sloveniji je nadzorni organ za varstvo osebnih podatkov Informacijski pooblaščenec.

 


5.2.  ODJAVA OD E-NOVIC


Uporabnik lahko kadarkoli pisno na elektronski naslov info@mao.si ali s klikom na gumb ODJAVA v e-novicah MAO kot upravljalcu osebnih podatkov poda zahtevo, da ta trajno ali začasno preneha uporabljati ali drugače obdelovati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja, pošiljanja e-novic ter ciljnega marketinga. Zahtevi za odjavo bo ugodeno v zakonskem roku 15-ih dni od dneva prejema zahteve. V nadaljnjem roku petih dni bo uporabnik o prenehanju obdelovanja osebnih podatkov obveščen preko elektronske pošte.

 

 

6. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV


MAO zagotavlja varnost osebnih podatkov, in sicer tako, da se varuje programska oprema, s katero se obdelujejo osebni podatki, pri čemer nepooblaščene osebe nimajo dostopa do osebnih podatkov. MAO zagotavlja učinkovit način blokiranja, uničenja, izbrisa ali anonimiziranja osebnih podatkov.


Varnost osebnih podatkov zajema pravne, organizacijske in ustrezne logistično-tehnične postopke in ukrepe, s katerimi se:

 • varujejo prostori, aparature in sistemska programska oprema,
 • varuje aplikativna programska oprema, s katero se obdelujejo osebni podatki,
 • zagotavlja varnost posredovanja in prenosa osebnih podatkov,
 • onemogoča nepooblaščenim osebam dostop do naprav, na katerih se obdelujejo osebni podatki in do njihovih zbirk,
 • omogoča poznejše ugotavljanje, kdaj so bili posamezni osebni podatki vneseni v zbirko osebnih podatkov, uporabljeni ali drugače obdelani in kdo je osebne podatke vnesel, uporabil ali obdelal.


Dostop do osebnih podatkov imajo pooblaščene osebe s strani MAO, vendar le v obsegu, ki je potreben za opravljanje njihovih delovnih nalog.


Pooblaščeni delavci osebnih podatkov uporabnikov ne smejo sporočiti tretjim osebam, razen v primerih, določenih z zakonskimi predpisi, na podlagi katerih so zbrani, ali s soglasjem delavca, na katerega se nanašajo osebni podatki, niti jih ne smejo same uporabljati ali omogočiti, da bi jih uporabljale tretje osebe.


Obveza varovanja osebnih podatkov, s katerimi se delavec seznani pri svojem delu v družbi MAO, traja tudi po prenehanju delovnega razmerja z družbo.

 

MAO sodeluje zgolj z obdelovalci, ki zagotovijo zadostna jamstva za izvedbo ustreznih tehničnih in organizacijskih ukrepov na tak način, da obdelava izpolnjuje zahteve iz GDPR ter ZVOP-1 in zagotavlja varstvo pravic uporabnika, na katerega se nanašajo osebni podatki. 

 

Zunanje pravne ali fizične osebe smejo opravljati storitve obdelave osebnih podatkov samo v okviru naročnikovih pooblastil in podatkov ne smejo obdelovati ali drugače uporabljati za noben drug namen. 

 

Zunanji sodelavec je odškodninsko odgovoren MAO za kakršnokoli nepooblaščeno deljenje ali drugo upravljanje z osebnimi podatki. V primeru ugotovljene namerne ali iz hude malomarnosti storjene kršitve določb tega pravilnika, Splošne Uredbe o varstvu osebnih podatkov ter Zakona o varstvu osebnih podatkov, zunanji sodelavec prevzema polno odgovornost napram oškodovancu.

 

MAO lahko, če je to skladno z namenom, s katerim se osebni podatki obdelujejo po pravu EU in slovenskih predpisih, posreduje osebne podatke: osebam, ki za MAO izvajajo posamezne naloge obdelave, kot so na primer priprava in pošiljanje računov ali podatkovna analitika, vzdrževanje in razvoj storitev, vključno s programsko opremo, kadar te naloge v potrebnem obsegu vključujejo obdelavo osebnih podatkov v obsegu, ki je potreben za tovrstne naloge v sklopu namenov in podlag, opredeljenih v teh Splošnih pogojih.

 


6.1.  HRAMBA OSEBNIH PODATKOV


MAO bo osebne podatke uporabnika hranil dokler uporabnik ne poda preklica soglasja oziroma se ne odjavi od prejemanja e-novic.

 


6.2.  BRISANJE PODATKOV


Po izpolnitvi namena obdelave ali po izteku roka hranjenja, se osebni podatki zbrišejo, uničijo, blokirajo ali anonimizirajo, če niso na podlagi zakona, ki ureja arhivsko gradivo in arhive, opredeljeni kot arhivsko gradivo, oziroma če zakon za posamezne vrste osebnih podatkov ne določa drugače.


Prav tako se osebni podatki, ki se zbirajo na podlagi soglasja uporabnika zbrišejo ali uničijo na podlagi njegovega izrecnega pisnega preklica soglasja.


Osebni podatki, vsebovani na papirnatih nosilcih (listina, kartoteka, seznam ipd.) se uničijo na način, ki onemogoča branje vseh ali dela uničenih podatkov, in sicer z razrezom.


Brisanje osebnih podatkov na računalniških medijih se opravi na način, po postopku in metodi, ki onemogoča restavriranje vseh ali dela brisanih podatkov. Brisanje teh osebnih podatkov opravi MAO.

 

 

7. POOBLAŠČENA OSEBA ZA VARSTVO OSEBNIH PODATKOV TER NJIHOVO OBDELAVO


V kolikor v dokumentih, ki urejajo posamezno pogodbeno razmerje, ni določeno drugače, je upravljavec osebnih podatkov v skladu s temi Splošnimi pogoji MAO.


Zavarovan dostop do osebnih podatkov uporabnikov ima zgolj in samo pooblaščena oseba upravitelja osebnih podatkov, ki je zavezana k skrbnemu ravnanju skladno z veljavno zakonodajo Republike Slovenije ter zakonodajo Evropske unije.


Dostop do osebnih podatkov v obsegu, ki je potreben za opravljanje delovnih nalog ima MAO, dosegljiv na elektronski naslov info@mao.si


Kakršnakoli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov lahko uporabniki naslovijo  na elektronski naslov info@mao.si.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec osebnih podatkov je: MAO.

 

22. 02. 2021, Ljubljana

Skip to content