Poletna muzejska noč v MAO

19. 6. 2021 / 10:00

Poletna muzejska noč v MAO

19. 6. 2021 / 10:00

V sklopu Poletne muzejske noči s Centrom za kreativnost slavimo moč in veličino kulturno-kreativnega sektorja! Ves dan nas obiščite na brezplačnem kulturno-umetniškem dogajanju – tržnica slovenske mode, vodeni ogledi razstav, ustvarjalne delavnice, performansi in glasbeni program!

 

MAO

Vodstva po razstavah

10:00 Doma z betonom

14:00 Doma z betonom
18:00 edu.arh: prakse arhitekturnega izobraževanja

18:00 Doma z betonom
19:00 Stavbna dediščina gradu Fužine
20:00 Predmet in zbirka
21:00 edu.arh: prakse arhitekturnega izobraževanja
22:00 Predmet in zbirka
23:00 Grad Fužine v soju lučk

 

* Zaradi varnostnih ukrepov je ob vstopu v MAO potrebna uporaba lastne zaščitne maske, omejeno pa je tudi število obiskovalcev muzeja.

 

PARK PRED MAO

18:00–21:00
Vili Van Style – Trip #001 “tržnica slovenske mode”
(Divas)

 

Vili Van Style, prva mobilna butična trgovina v Sloveniji, se odpravlja na svojo prvo vožnjo, kjer bodo z nami oblikovalci in ustvarjalci, ki so se predstavili v digitalni izvedbi – “Vili predstavlja”. Na tržnici pred MAO boste lahko v živo pogledali in kupili slovenske modne izdelke oblikovalcev: JKH, davidbacali, Witches Sisterhood, Evgenija Zafirovska, DNA clothing, Amabilia Lingerie, Slocks in Slavsocks.

 

18:00–21:00
Od rastline do mojstrovine – ročna izdelava papirja iz invazivk
(Društvo Trajna)

 

Mestno okolje je prostor, kjer ob ljudeh in živalih prebivajo tudi invazivne rastlinske vrste – invazivke. Pogosto jih vidimo le kot nadlogo, ki jo je potrebno izkoreniniti ter se je na vsak način znebiti. Pa je temu res tako? So invazivke le uničujoča preteča nevarnost, od katere ni koristi, ali lahko predstavljajo priložnost za medsebojno povezovanje? Bi lahko z njihovo pomočjo oživili pozabljene obrti? Odstranjevanje invazivk, kot je japonski dresnik, za seboj pušča velike količine odvečne rastlinske biomase. Na delavnici boste spoznali, na kakšen način lahko uporabimo invazivne rastline in iz njih po tradicionalnem ročnem postopku izdelamo papir.

 

18:00–21:00
Mini MAO igrarije (delavnice za otroke)

 

Skozi materiale, oblike, konstrukcijske elemente, svetlobo in barvo bodo otroci spoznavali arhitekturo, oblikovanje in fotografijo.

 

18:00–19:30
DJ Levanael

 

18:30

Mini Cirkus Bufeto – predstava za otroke

 

19:00–20:30
Psihofizična entiteta – Tek za kulturni in kreativni sektor
(Valerie Wolf Gang)

Namen performansa je opozoriti na problematiko fizičnega zapiranja kulturnih ustanov in dogodkov, ki je močno vplivalo na počutje in razvoj družbe. Avtorica zato obiskovalce vabi, da se ji pridružijo na teku za kulturni in kreativni sektor. Več …

 

19:30–20:15
Podcast Bring to Front ft. Kukla
(Emil Kozole in Denis Adanalić, v živo)

V Centru za kreativnost so združili moči z ekipo Ljudje in producenti podcasta Bring to Front ter zasnovali serijo podcastov, ki načenja pomembna vprašanja kulturnega in kreativnega sektorja (KKS), na katera iščemo odgovore z zanimivimi sogovorniki iz sektorja: kreativci, ustvarjalci in umetniki. Na tokratnem snemanju podcasta v živo se nam bo pridružila Kukla.

 

20:15–21:00
DJ Levanael

 

20:30–21:00
Rojstnodnevna torta KKS

 

* V primeru dežja dogodek v parku odpade.

 

DVORIŠČE MAO

 

18:00–22:00
Predstavitev projekta Oder360
(En Knap)

Stojnica, kjer se lahko seznanite z ustvarjanjem virtualnih predstav in kaj projekta Oder360 načrtuje v prihodnosti.

 

19:00–20:00 / 21:00–22:00
Oder360
(En Knap)

Na dogodku Oder360 bodo imeli obiskovalci priložnost doživeti sodobno uprizoritveno umetnost na popolnoma nov način – skozi virtualni pogled. Dogodek, ki tehnologijo kljub socialni distanci uporablja na zelo družaben način, bo občinstvu predstavil sodobno uprizoritveno umetnost v obliki simulakra gledališča, ki vzpostavlja nov žanr med sodobnimi uprizoritvenimi praksami.

 

* Na dogodek se je potrebno prijavit. Več …

 

21:00–22:30
Participatorni performans: Brez skrbi, zima bo mila!
(Peter Purg)

V humanistiki in ustvarjalnih disciplinah se priporoča krepiti prenosljive veščine, kot na primer lokostrelstvo ali cepljenje drv. Menda se tako naučimo bolje zadeti bistvo. Najdragocenejše pa je vse dobro spraviti že pred poletnim solsticijem.

 

22:00–23:00
Tandemski hibridni DJ/VJ nastop: Unanimous Apart
Joondroid (Nepal) in Valeru (Ukrajina)

Joondroid in Valeru, študenta Novih medijev na Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici, bosta z novim materialom nadgradila svoje izvorno delo “Unanimous”, ki prepleta koncepta soglasja in sobivanja in je bilo razvito v začetku leta 2020 na portugalski rezidenci projekta MASTmodule.eu.

 

 

* Zaradi varnostnih ukrepov, povezanih s COVID-19, je na dogodku potrebna uporaba lastne zaščitne maske in dokazilo o prebolelosti, cepljenosti ali testiranosti (t.i. pogoj PCT).

 

Deli
Skip to content