SKUPNO V SKUPNOSTI: Prestavitev knjige in projekcija filma

Pogovor / 27. 5. 2021 / 18:00

SKUPNO V SKUPNOSTI: Prestavitev knjige in projekcija filma

Pogovor / 27. 5. 2021 / 18:00

Po odmevnem odprtju razstave Skupno v skupnosti slovenskega paviljona na 17. mednarodni razstavi arhitekture v Benetkah bomo o projektu spregovorili tudi v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Prva v seriji dogodkov bo predstavitev obsežne dvojezične publikacije, ki je izšla ob razstavi in poskuša skozi različna besedila, arhivsko gradivo, infografike in aktualne fotografije zajeti celovitost fenomena zadružnih domov.
Projekt Skupno v skupnosti raziskuje fenomen notranjega javnega prostora kot družbene infrastrukture na primeru zadružnih domov, ki so nastali kot del velikega jugoslovanskega projekta v sklopu povojne kmetijske politike. Že od začetka so imeli pomembno vlogo za razvoj kulture in izobraževanja, sprejeli pa so še druge vloge in so pogosto (p)ostali lokalna kulturna ter družbena središča vse do danes.

 

Gostje: Blaž Babnik Romaniuk, Neža Čebron Lipovec, Matevž Čelik, Anja Delbello, Martina Malešič, Aljaž Vesel in Asta Vrečko

 

Po pogovoru si bomo premierno ogledali kratek film režiserja Vida Hajnška, ki je sestavni del razstave in na primeru zadružnih domov govori o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti notranjega skupnega prostora. Pogovor z avtorjem in nastopajočimi bomo izvedli v enem od prihajajočih dogodkov.

V primeru dežja bo dogodek prestavljen na kasnejši datum.

Deli
Skip to content