Doma z betonom

15. 6.—30. 9. 2021

Doma z betonom

15. 6.—30. 9. 2021

V preteklem letu je v sodelovanju Fakultete za arhitekturo, Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, Salonita Anhovo in Zevnik Laba potekala študentska oblikovalska delavnica Doma z betonom. Udeleženci so raziskovali potenciale betona kot taktilnega materiala manjših, vsakdanjih predmetov ter različne metode izdelave objektov za dom – od preprostih do visokotehnoloških izdelkov.

Delavnice se je udeležilo 21 študentk in študentov od 2. do 5. letnika, ki so v mešanih skupinah razvili več kot 20 zasnov ter 12 izvedb predmetov. Serijo produktov sestavljajo mize, svetila, posode, družabne igre, šahovski komplet, obešalnik in niše za shranjevanje, ki v interakciji z različnimi vsakdanjimi predmeti lahko dajejo domu nov specifičen karakter.

Rezultati študentske arhitekturne delavnice ter proces, ki je pripeljal do izvedbe, bo med 15. junijem in 30. septembrom predstavljen na razstavi Doma z betonom v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Ob betonskih predmetih so na ogled še prototipi, maketa in kalupi z delavnice, atmosfero razstave pa soustvarjajo videi iz kamnoloma, delavnice in posnetek male betonske ‘krajine’ izvedenih objektov.

 

Sodelujoči: Lara Jana Gabrijel, Anže Muršak, Iza Oblak, Neža Napret, Sara Remec, Filip Mikuž, Medina Leković, Lovre Mohorič, Aleksandar Mišković, Ana Jerman, Iza Oblak, Neža Napret, Andraž Tufegdžić, Zala Mrak, Isidora Stojkovska, Vanesa Maček, Hana Mihelčić

 

Mentorji: Vasa J. Perović, asist. Anja Vidic, Jure Grohar

Tehnična podpora in somentorstvo: dr. Luka Zevnik

 

Kustosi: izr. prof. Vasa J. Perović, asist. Anja Vidic, Jure Grohar

Deli
Skip to content