Nedelja v MAO: Ko se srečata ekologija in poezija (Ustvarjalna delavnica in voden ogled)

Nedelja v MAO / 4. 7. 2021 / 11:00

Nedelja v MAO: Ko se srečata ekologija in poezija (Ustvarjalna delavnica in voden ogled)

Nedelja v MAO / 4. 7. 2021 / 11:00

Obiščite nas z vašimi najmlajšimi! Nedelja v MAO je priložnost za sproščen obisk muzeja za vso družino. Medtem ko vas popeljemo na voden ogled razstave, vaši najmlajši pod vodstvom muzejskih pedagogov skozi igro in ustvarjalne delavnice spoznavajo svet arhitekture in oblikovanja.

 

To nedeljo vas vabimo na voden ogled razstave Predmet in zbirka, stalne postavitve predmetov iz zbirke MAO, med katerimi so tako ikone slovenske arhitekture in oblikovanja kot tudi minljivi izdelki, ki so prvič predstavljeni javnosti. Po razstavi vas bo popeljala Nuša Zupanc.

 

Istočasno se bo odvijala ustvarjalna delavnica, namenjena otrokom od 5. do 12. leta, kjer se bodo otroci seznanili s pomembno vlogo, ki jo imajo arhitekti in oblikovalci pri skrbi za mesto ter pri ohranjanju okolja. Ob tem bomo razmišljali, kako tudi mi sami lahko skrbimo za okolje.

 

Saša J. Mächtig je oblikoval koše za smeti in jih poimenoval Žaba 2. Smetnjaki so nastali na pobudo mesta, akcije Čista Ljubljana, krasili pa so jih verzi pesnika Milana Jesiha, pripisani simpatičnim živalim. Koš Žaba 2 je tudi del razstave Predmet in zbirka, ki si jo bomo ogledali ter po načrtu Saše Mächtiga izdelali svoj mini koš.

 

Voden ogled in ustvarjalna delavnica sta brezplačna. Prijave na: izobrazevanje@mao.si

Deli
Skip to content