Novica

Zabeležite si datume za 27. Bienale oblikovanja

04. 04. 2022

Novica

Zabeležite si datume za 27. Bienale oblikovanja

04. 04. 2022

BIO27 Supervernakularno
Oblikovanje za regenerativno prihodnost

Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO), Ljubljana

 

Razstava BIO27: 26. maj–29. september 2022
BIO27 Otvoritev: 26. maj 2022
BIO27 Otvoritveni teden: 25.–30. maj 2022

 

Vljudno vabljeni na otvoritev 27. izdaje BIO Ljubljana, najstarejšega in enega od vodilnih bienalov oblikovanja na svetu. Pod taktirko kustosinje Jane Withers bo povezal napredne oblikovalce, arhitekte, mislece in raziskovalce z vsega sveta, ki jih pri oblikovanju bolj trdožive in pravične prihodnosti črpajo iz vernakularne arhitekture in inteligence oblikovanja.

Bienale v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO), ki ga pripravljajo v sodelovanju s Centrom za kreativnost (CzK), bo vseboval razstavo Supervernakularno, razstavo petih naročenih projektov produkcijske platforme in pester program govorov, delavnic ter drugih zanimivih dogodkov. Kmalu pa bo objavlen tudi spremljevalni program razstav in dogodkov, ki se bodo odvijali po vsem mestu.

Na BIO27 bodo predstavljeni Assemble in BC Architects, Ant Studio, Marjan van Aubel, DnA Design and Architecture, Isla Urbana, Kellenberger-White, Swati Janu, Fernando Laposse, Atelier LUMA, Shneel Malik, Enzo Mari, Material Cultures, Bruno Munari, Joar Nango, Carolien Niebling, Ooze, Marjetica Potrč, Francesca Sarti, Adam Štěch, Trajna in mnogo drugih, kot tudi pet skupin produkcijske platforme BIO27: Krater z Atelier LUMA in BC Materials, Robida.plus z Carolien Niebling, Pjorkkala z Shneel Malik, Garnitura z Adam Štěch ter Futuring z Sophie Thomas.

 

Več kmalu na bio27.si

Deli
Skip to content