Zlata kocka

22. 3.—2. 4. 2011

Zlata kocka

22. 3.—2. 4. 2011

MAO kot partner Zlate kocke gosti razstavo projektov, ki so sodelovali na javnem natečaju izobraževanja otrok in mladostnikov o arhitekturi in grajenem okolju. Natečaj je bil del mednarodnega natečaja, ki ga razpisuje Svetovna zveza arhitektov (UIA). Nagrade so prejeli posamezniki in ustanove, ki za otroke in mladostnike pripravljajo programe in projekte s področja arhitekture in grajenega okolja. 

Nagradi ZLATA KOCKA v kategoriji vzgojno-izobraževalni zavodi so prejeli: Vrtec Trnovo, za razvojno-inovacijski projekt Arhitektura, urbanizem, krajinska arhitektura in hortikultura v trnovskem modelu temeljnega učenja ter Osnovna šola Antona Šibelja – Stjenka Komen in Osnovna šola Dutovlje za projekt Po Fabianijevih poteh, Bienalni natečaj prostorskega oblikovanja. Nagrado ZLATA KOCKA v kategoriji ustanove je prejelo Kulturno-umetniško društvo C3 za projekt Javno mesto – Public city. Nagrado ZLATA KOCKA v kategoriji tiskani medij je prejela Založba Rokus Klett d.o.o. za otroško slikanico Kje pa ti živiš? Nagrade bo v torek 15. marca na Kulturnem bazarju podelila ministrica za kulturo, Majda Širca. Nagrajeni projekti so nominirani za svetovne nagrade Golden Cubes, ki jih bo septembra v Tokyu podelila Svetovna zveza arhitektov UIA.

Poleg Muzeja za arhitekturo in oblikovanje so bili partnerji projekta še Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije, Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za šolstvo in šport, Ministrstvo za okolje in prostor, Zavod RS za šolstvo  in Fakulteta za arhitekturo.

 

Opening Hours
22. marec-2. april 2011, od torka do nedelje od 10. do 18. ure.

 

Admission
Brezplačno

 

Info
Zbornica za arhitekturo in prostor, zaps@zaps.si, T: +386 1 2420 670

Deli
Skip to content