Silent Revolutions v La Triennale di Milano

14. 2.—1. 4. 2012

Silent Revolutions v La Triennale di Milano

14. 2.—1. 4. 2012

Razstava Silent Revolutions v Triennale Design Museumu je del širše predstavitve Slovenije, ki bo potekala v Milanu od 10. februarja do 1. aprila 2012 ob 20. obletnici vzpostavitve slovensko-italijanskih diplomatskih odnosov. V tem času se bo Slovenija s številnimi kulturnimi, turističnimi in gospodarsko–političnimi dogodki predstavila Milanu in Lombardiji. Predstavitev Slovenije bo potekala pod sloganom »I Feel Slovenia. Občuti zeleno«.

Nj. eksc. Iztok Mirošič, Veleposlanik Republike Slovenije v Italijanski republiki, in Arturo dell’Acqua Bellavitis, Predsednik Triennale Design Museum, vljudno vabita na otvoritev razstave in koncert glasbene skupine Sounds of Slovenia, ki mu bo sledil sprejem v Salone d’Onore, v torek, 14. februarja 2012, ob 20.00 v La Triennale di Milano.

Predstavitev oblikovalcev in podjetij na razstavi >>

Razstava predstavlja prepričljiv izbor oblikovalskih izdelkov, ki so nastali v prvih dveh desetletjih mlade evropske države in v svojo proizvodnjo vključujejo oblikovanje kot pomemben element razvoja in konkurenčne prednosti. Kar nekaj razstavljenih izdelkov s prelomnimi inovacijami postavlja nove standarde v svetovnem merilu. Izbor del izpostavlja inovativne pristope, izjemne strategije, navdihujoče vizije in nova oblikovalska razmišljanja oblikovalcev, naročnikov, proizvajalcev in podjetij, ki so igrali ključno vlogo pri realizaciji razstavljenih projektov. Z izborom so pod žaromete postavljeni pomembni izdelki velikih podjetij, ki so razvila lastne prepoznavne blagovne znamke in posebni predmeti iz omejenih serij, ki so jih izdelali sami oblikovalci. Širok spekter novejših izdelkov v dialogu z zgodovinskimi, ikoničnimi objekti ilustrira izjemno moč, kakovost in specifičen značaj sodobnega oblikovanja v Sloveniji.

Predstavitev v Milanu je že tretji dogodek v nizu mednarodnih predstavitev slovenskega oblikovanja in podjetij, ki v svojo proizvodnjo vključujejo oblikovanje kot pomemben element razvoja in konkurenčne prednosti. Pred tem je bila konec leta 2011 že uspešno predstavljena na London Design Festival v Veliki Britaniji in na Dutch Design Week v Eindhovnu na Nizozemskem.

Oblikovalci na razstavi: Igor Akrapovič, Asobi, Bevk Perović arhitekti, Lara Bohinc, Ivo Boscarol, Gigodesign, Gorenje Design Studio, Jernej in Japec Jakopin, Leonora Jakovljević, Kabinet 01, Toni Kancilja, Rok Kuhar in Katjuša Kranjc, Franc Kuzma, Studio Miklavc, Rok Oblak, Oloop, Tanja Pak, Marko Pavlinec, Janez Suhadolc, Arne Vehovar, Nika Zupanc
• Peter Florjančič, Niko Kralj, Saša J. Mächtig, Davorin Savnik, Marko Turk

Podjetja na razstavi: Akrapovič, Alpina, Lara Bohinc, Elan, Glesia, Gorenje, Imas, Intra lighting, Kuzma, La Femme et la Maison by Nika Zupanc, Leonora Mark – ave femina, Pipistrel, Seaway Group, Stol & Stol, Trimo, Vertigo Bird, Zilio Aldo & C. sas
• Iskra, Imgrad, Stol Kamnik, Elektroakustični laboratorij (EAL)

Okrogla miza
Women in Design. Slovenija Italija: Na stičišču poti oblikovanja
Sreda, 15. februar 2012, ob 18.00
Teatro Agora, Triennale Design Museum, Via Alemagna 6, Milano

Okrogla miza bo odprla vprašanje spola v oblikovanju in se osredotočila na osebne izkušnje, kreativne izzive in metode dela vplivnih italijanskih in slovenskih ustvarjalk v svetu sodobnega oblikovanja. Sodelovale bodo Lara Bohinc, Carlotta de Bevilacqua, Raffaella Mangiarotti, Rossana Orlandi in Nika Zupanc. Moderatorki pogovora bosta Silvana Annicchiarico, direktorica Triennale Design Museum, in Maja Vardjan, kustosinja razstave Silent Revolutions.
Postavitev razstave in organizacija okrogle mize je rezultat sodelovanja Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje in Triennale Design Museum.

 

   

 

 

Otvoritev

Torek, 14. februar, ob 20. uri

 

 

Lokacija

Impluvium, La Triennale di Milano, Viale Alemagna, 6, Milano, Italija

 

 

Vstopnina

Brezplačno.

 

 

Informacije

MAO, pika.leban@mao.si,
T: 00386 1 5484 280/74

www.silentrevolutions.si

 

 

Organizacija

Muzej za arhitekturo in oblikovanje
Kustos: Maja Vardjan

Koordinatorji
Ministrstvo za kulturo RS
Ministrstvo za zunanje zadeve RS
Ministrstvo za gospodarstvo RS
Javna agencija  RS za podjetništvo in tuje investicije
Urad vlade RS za komuniciranje

 

Deli
Skip to content