Dnevna soba

13. 10.—8. 11. 2017

Dnevna soba

13. 10.—8. 11. 2017

Dnevna soba je prostor ustvarjalnih srečevanj med begunci in lokalnimi oblikovalci, rokodelci. Med aprilom in oktobrom 2017 so se v učilnicah, delavnicah, kavarnah, kuhinjah in na vrtovih ”zgodili” procesi soustvarjanja rokodelskih izdelkov, ki združujejo raznolikost osebnih poetik in lokalnih kulturnih dediščin, tehnik in načinov dela. Razvili pa so se tudi osebni stiki, nova poznanstva in sodelovanja, ki se nadaljujejo tudi onkraj te postavitve.

Dnevna soba dokazuje, da begunci prinašajo veščine, znanja in talente, ki se najbolje aktivirajo v sinergijah z lokalnimi ustvarjalci. Dobrodošli vanjo!

Sodelujoči:
Študentje in profesorji Oblikovanja tekstilij in oblačil Naravoslovnotehniške fakultete (Tara Lombergar, Denis Lukeševič, Darija Batić, Polona Šavc, Teja Rojnik, Ina Hadžisulejmanović, Kaja Repenšek in Pia Gorišek skupaj z mentoricami, prof. Marijo Jenko, izr. prof. Eleno Fajt in assist. Petjo Zorec), Hana Karim, Janža Dolinšek, Martina Obid, Društvo Prostor Vmes (Laura Klenovšek, Lara Gligić, Neža Krošelj), Miha Dežman, Sveta Solntseva, Ilir Halili, Jana Milovanović, Ismael Kalel, Romat Hassan, Moutez Bara, Mahmoud Sabbagh, Dragica Čadež, Martina Obid, Erfan Mohseni, Palmas Ngen, Desmond Alla Johnson, Silvia Vallesi, Amjad Al-Achkar, Markos Teklu, Apok, Dawit Lakew Mulat, Ahmad Adelee

Projekt je del spremljevalnega programa  25. bienala oblikovanja / BIO 25.

 

Lokacija

Kreativni center Poligon
Tobačna ulica 5
Ljubljana

 

Informacije

drustvo.terravera(at)gmail.com

 

Organizacija

Društvo za trajnostni razvoj Terra Vera

 

Povezava
https://bio.si/sl/program/razstave/4/dnevna-soba/

Deli
Skip to content