Prehod v Emoni

7. 9.—20. 9. 2017

Prehod v Emoni

7. 9.—20. 9. 2017

Prehod v Emoni si prizadeva ustvariti nove pomene in prispevati h gradnji kolektivnega spomina prostora, v katerem kretnje in obnašanje obiskovalcev postanejo del instalacije.

Viseči medeninasti elementi in črna keramika se premikajo in iščejo občutek za ravnotežje, kot totem, ki je obvisel v času. Porcelan in fižol kot mediatorja med različnimi svetovi ustvarjata mistični prehod v drugo dimenzijo, maske iz oglja pa ponazarjajo sledi skupnih spominov.

Prehod je raziskovalni projekt o obnašanju materiala v smislu interpretacije razvoja človekove narave in duha. Je raziskava preobrazbe kot rituala prehoda v novo fazo, teritorija, ki ga moramo ponovno odkriti, in zavedanja, ki ga moramo ponovno obuditi.

Vsak razstavni kos je vzet iz svojega trenutnega konteksta in prestavljen v novo okolje, kjer čas in namen uporabe zavzameta nov pomen ter skozi ta proces postaneta totema spomina.

Avtorja: Paola Amabile in Alberto Fabbian (Faberhama)

Projekt je del spremljevalnega programa  25. bienala oblikovanja BIO 25 ter del programa Ingido, festival sodobnih idej.

 

Lokacija

Mestni muzej Ljubljana
Gosposka 15
Ljubljana

 

Informacije

T: 01 5484 280/274
E:

Skip to content