Nedelja v MAO: Svetlobna telesa – igra s svetlobo in papirjem

Nedelja v MAO / 14. 11. 2021 / 11:00

Nedelja v MAO: Svetlobna telesa – igra s svetlobo in papirjem

Nedelja v MAO / 14. 11. 2021 / 11:00

V sodelovanju s portalom Vse bo v redu vas vabimo, da se nam pridružite na ustvarjalni delavnici Svetlobna telesa – igra s svetlobo in papirjem.

 

Na razstavah Svet znotraj in Predmet in zbirka se bomo pobliže seznanili z oblikovanimi svetlobnimi telesi in svetili, razmišljali bomo o oblikah in materialih in se preizkusili v papirni plastiki.

Oblike, s katerimi zastiramo neposredno bližino žarnic, so lahko različne in so navadno v sozvočju z interierjem, marsikdaj so tudi stvar našega okusa. Videli bomo, kako so v začetku novodobnega oblikovanja in snovanja notranje opreme sredi šestdesetih let arhitekti vnašali novo širšo paleto uporabljenih materialov in tudi drugačno pojmovanje simbolne vsebine ter kako so in pravzaprav še danes sodelujejo z različnimi mojstri.

V našem svetlobnem poligonu raznolikih oblik, bomo ugotavljali, kakšno vlogo ima papir ob luči in kako izza njega proseva svetloba.

 

V času ustvarjalne delavnice bo za spremljevalce otrok potekal voden ogled po razstavi Svet znotraj: oblikovanje modernih interierjev, 1930–danes.

Prijave: izobrazevanje@mao.si

 

Deli
Skip to content