Pop-Upstart: RAVNIKAR GALLERY SPACE

12. 9.—13. 9. 2019

Pop-Upstart: RAVNIKAR GALLERY SPACE

12. 9.—13. 9. 2019

Vabljeni na odprtje nove sezone dogodkov Pop-Upstart v Projektni pisarni Centra za kreativnost v Mariboru, kjer vsak mesec gostimo slovenske ustvarjalce z različnih področij kreativnega in kulturnega sektorja ter jim omogočamo, da svoje izdelke in storitve predstavijo novemu, širšemu občinstvu.

Tokrat bo našo pisarno začasno prevzela in v svoj razstavni prostor spremenila ljubljanska galerija RAVNIKAR GALLERY SPACE, ki jo vodi Piera Ravnikar. Predstavili bomo pred kratkim izdano knjigo PERSONAL OUTSIDES: mapiranje ljubljanske umetniške scene, na ogled pa bodo tudi pregled fotografij Ade Hamza iz knjige Studio visits ter izbrana likovna dela treh umetnikov, ki jih galerija zastopa in ki so prav tako podrobneje predstavljeni v knjigi: to so Nina Čelhar, Simon Kocjančič in Maja Babič Košir.


RAVNIKAR GALLERY SPACE [R – s p a c e] je prostor, ki je bil zasnovan z namenom predstavljanja tako mladih kot tudi že uveljavljenih umetnikov in umetnic iz regije, hkrati pa ustvarja vez med aktualno likovno produkcijo in širšo skupnostjo. [R – s p a c e] je stičišče sodobne umetnosti in prodajna galerija, ki aktivno in inovativno predstavlja in trži aktualne umetniške formate. Prodajna funkcija galeriji omogoča vnašanje svežine v domači kuratorski prostor in pomeni možnost doseganja novih skupin javnosti, ki z nakupom umetniških del presegajo ustaljene okvire uveljavljanja in prepoznavanja avtorjev, umetnike pa tako tudi neposredno (finančno) podprejo.

Predstavitev knjige in razstava:

PERSONAL OUTSIDES: MAPIRANJE LJUBLJANSKE UMETNIŠKE SCENE

Umetnice in umetniki:

Nina Čelhar, ZEK Crew, Nevena Aleksovski, Luka Uršič – KALU, Ivana Bajec, Maja Babič Košir, Beli Sladoled: Miha Perne in Leon Zuodar, Simon Kocjančič, Zoran Pungerčar, Helena Tahir, Adrijan Praznik, Tadej Vaukman, Neža Jurman – NEZ PEZ, Mina Fina, Urška Rednak, Tina Konec, Ron Preinfalk – RONE84 in Ada Hamza.
Avtorica fotografij: Ada Hamza

IN THE SPOTLIGHT

Nina Čelhar, Simon Kocjančič, Maja Babič Košir

Na predstavitvenem pogovoru z ustanoviteljico galerije [R – s p a c e] Piero Ravnikar, ki bo v Projektni pisarni Centra za kreativnost potekal v četrtek, 12. septembra 2019, z začetkom ob 18. uri, bomo govorili o izzivih vodenja sodobne galerije, o prepoznavanju mladih ustvarjalcev in širjenju umetniškega trga pri nas, sledilo pa bo odprtje začasne prodajne razstave. Na voljo bo tudi nova serija grafik umetnice Maje Babič Košir, R / EDITIONS. Gre za izbrane umetniške grafike v omejeni nakladi, oštevilčene in podpisane, ki se na mesečni ravni predstavljajo v okviru aktualne produkcije R galerije. Cena posameznega izvoda bo na dan odprtja 50 € (kasneje 75 €). Vabljeni!  
 
***
 
RAVNIKAR GALLERY SPACE in Center za kreativnost (CzK) objavljata drugi sklop brezplačnih mentorskih terminov za profesionalizacijo umetniškega delovanja na področju trženja in promocije umetniške produkcije [SIT UMETNIK: Kako (pre)živeti v in od umetnosti?], ki bodo namenjena vizualnim umetnicam in umetnikom mlajše in srednje generacije. Individualni program mentorstev bo vodila Piera Ravnikar, vodja #RAVNIKARGALLERYSPACE.

#DEADLINE 06. 09. 2019


Namen brezplačnih mentorstev je izbrati do 15 umetnic in umetnikov mlajše in srednje generacije, ki delujejo na področju sodobne vizualne umetnosti. Prednost imajo umetnice in umetniki stari do 35 let, ki so še na začetku svoje profesionalne poti in kažejo izjemen potencial ter motivacijo za svoj umetniški razvoj. K prijavi so vabljeni tudi umetnice in umetniki, ki še nimajo izkušenj razstavljanja v galerijah in muzejih.

 

Lokacija

Projektna pisarna Maribor, Partizanska c. 11

 

Odprto

Predstavitev in pop-up trgovina: četrtek, od 18. do 22. ure

Pop-up trgovina: petek, od 10. do 18. ure

Deli
Skip to content