Pop-Upstart: Pirate Piška in Špela Senica

23. 5.—24. 5. 2019

Pop-Upstart: Pirate Piška in Špela Senica

23. 5.—24. 5. 2019

Predstavitev in pop-up trgovina: četrtek, 23. 5., od 18. do 22. ure

Pop-up trgovina: petek, 24. 5., od 10. do 18. ure

Projektna pisarna Maribor, Partizanska c. 11

Vabljeni na Pop-Upstart v Projektno pisarno Centra za kreativnost v Mariboru, kjer se tokrat predstavljata Tjaša Križnar, ki je oblikovala svojo blagovno znamko unikatnih izdelkov Pirate Piška, ter Špela Senica, mlada ilustratorka iz Maribora, ki trenutno študira v Linzu.

Za dva dni bosta zavzeli našo Projektno pisarno in jo preuredili v svoj razstavni prostor, kjer bo mogoče njuna dela in izdelke, ki so sicer na voljo na spletu, videti v živo in jih odnesti s seboj domov po posebnih pop-up cenah.

V ciklu dogodkov Pop-Upstart vsak mesec gostimo slovenske oblikovalce z različnih področij kreativnega in kulturnega sektorja ter jim omogočamo, da svoje izdelke predstavijo novemu, širšemu občinstvu. Tako želimo spodbujati podjetništvo kreativcev, predvsem s promocijo njihovih inovativnih, trajnostnih in oblikovno zanimivih produktov, ki so že na trgu, ob tem pa spoznavamo tudi njihove pristope k ustvarjanju, prodaji in trženju ter načine spopadanja s težavami, ki pri tem nastajajo.
 
Pirate Piška je independent-one-girl-brand unikatnih izdelkov, pod katero oblikovalka Tjaša Križnar z avtorskimi ilustracijami tiska bele majice, prevelike puloverje, včasih tudi nogavice, pa tudi šiva urbane nahrbtnike. Blagovna znamka je zasnovana po načelih kakovostne in funkcionalne izdelave ter z minimalističnim in uniseks pristopom v mislih, predvsem pa združuje ljubezen do ročno narejenih in trajnostnih izdelkov. Pri oblikovanju nahrbtnikov avtorica uporablja materiale lokalnega in EU-izvora, tiska pa samo na majice s certifikatom Fair Wear. Skrb za okolje se nadaljuje pri pripravi naročil za pošiljanje, saj so vsi izdelki zapakirani v kartonsko embalažo, ki ne vsebuje plastike. Glavni namen je delati s spoštovanjem do narave in z zavedanjem, od kod prihajajo surovine za ustvarjanje. Pri sami izdelavi oblikovalki zelo veliko pomeni svoboda, da lahko ustvarja, šiva in tiska neodvisno od zunanjih proizvajalcev. Vse to in še več na piratepiska.com.
 
Špela Senica, rojena v Mariboru, obiskuje umetnostno univerzo v Linzu. Ukvarja se z grafičnim oblikovanjem, ilustracijo in slikanjem. Pri tem uporablja različne tehnike in kombinira različne materiale, od svinčnika, olja, gvaša, akvarela do tuša in drugih. Navdihujejo jo ženski liki, portreti, narava, živali in vsakodnevni vtisi. Večina njenih del nastaja na papirju in platnu, občasno ustvarja tudi na grafični tablici. Sodelovala je že na več razstavah, dogodkih in pri projektih, povezanih z oblikovanjem. Samostojne razstave je imela v eMCe placu, galeriji Mladinskega centra Velenje  (Primum unum, 2017), v GT 22 v Studiu 12:22 (Au – zlato, 2018) ter v spletni galeriji Mladinskega centra Maribor Web Nox (Doreja, 2019). Oblikovala je tudi letak in logotip za Titov skate session (2017), grafične podobe za skateboard za Relax Crew Skateco (2017) in osebno znamko v projektu oživitve Male tržnice v Mariboru (2018/2019).
 
Na predstavitvenem pogovoru z obema ustvarjalkama, ki bo v Projektni pisarni Centra za kreativnost potekal v četrtek, 23. maja 2019, z začetkom ob 18. uri, bomo spoznavali njune ustvarjalne procese, sledilo pa bo odprtje pop-up trgovine. Takrat bodo izdelki Špele Senica in blagovne znamke Pirate Piška vse do 22. ure na voljo po posebnih cenah, enako tudi v petek, 24. maja, od 10. do 18. ure. Vabimo vas, da se nam pridružite!     

 

Lokacija

Projektna pisarna Maribor, Partizanska c. 11

 

Odprto

Predstavitev in pop-up trgovina: četrtek, 23. 5., od 18. do 22. ure

Pop-up trgovina: petek, 24. 5., od 10. do 18. ure

 

Deli
Skip to content