Prenos veščin: Andraž Tori

28. 5. 2019

Prenos veščin: Andraž Tori

28. 5. 2019

 
Na Prenosu veščin, na katerem vsak mesec predstavljamo izkušnje in pot uveljavljenih slovenskih ustvarjalcev in ustvarjalnih podjetnikov, ki delujejo v kulturnem in kreativnem sektorju, tokrat gostimo Andraža Torija, podjetnika in glavnega digitalnega tehnologa podjetja  Zemanta. Pogovarjali se bomo o startup-ih in o tem, kako spraviti svojo idejo na trg, pa tudi o digitalnem oglaševanju.
 
Program dogodka 
Ob 17.00: delavnica z Andražem Torijem
 
Na delavnico se je potrebno prijaviti preko www.czk.si. Prosimo, da na spletni strani izpolnite svoj profil s kratkim življenjepisom in morebitno povezavo na svoje projekte. Svoje vprašanje ali karierni izziv pošljite po mailu info@czk.si. Število udeležencev na delavnici je omejeno na šest, zato se čim prej prijavite. Prijave zbiramo do 24. MAJA.
 
Ob 19.00: javni intervju, na katerem bo Andraž govoril o start-upih. Vprašanja občinstva so dobrodošla.

Ob 20.00: mreženje ob kulinaričnem potovanju s Klemnom Koširjem
 
Predavanje je javno in odprto, predhodne prijave niso potrebne. Vljudno vabljeni!
 
Andraž Tori, podjetnik in vodja digitalnih tehnologij
Podjetje Zemanta sta Boštjan Špetič in Andraž Tori osnovala leta 2007. Takrat je bilo eno izmed prvih slovenskih tehnoloških startupov potem, ko so zmagali na londonskem start-up tekmovanju Seedcamp. Tam je podjetje prvič prepričalo investitorje ter prejelo za razvoj svoje poslovne ideje prvi “tvegan” oz. semenski kapital. Od takrat je Zemanta postala vodilna platforma, ki ponuja agencijam, ponudnikom storitev in njihovim oglaševalskim agencijam tehnologijo za razširjanje, avtomatizacijo in optimizacijo promocije vsebine preko domačega oglaševanja. Gradijo naslednjo generacijo digitalnega trženja pod od lanskega leta pod okriljem podjetja Outbrain.
 
Zdaj tudi Andraž  sodeluje pri razvoju start-upov. Tako je soustanovil sklad Silicon Gardens, ki pomaga ustanoviteljem zagonskih podjetij, da svoje ekipe in ideje že na samem začetku postavijo v mednarodno okolje. Vlagatelji v sklad so tudi sami mladi podjetniki, zato so aktivno vključeni v pomoč portfeljskim podjetjem.
 
Že kot srednješolec, nagrajen na mednarodni računalniški olimpijadi, je tudi sam dobil priložnost nabiranja izkušenj v Silicijevi dolini – kamor so na poletne prakse odhajali številni obetavni slovenski strokovnjaki. Kot soustanovitelj ljubljanskega multimedijskega centra Kiberpipa, ki je bil pomemben pri oblikovanju odprte informacijske družbe v Sloveniji, je spoznal problem intelektualnih pravic in internetne etike. Andraža Torija so zanimali tudi mediji: 5 let je vodil in urejal oddajo Resnična resničnost, na Televiziji Slovenija pa je razvil tudi orodje, ki televizijske oddaje opremi z besedilom in jih tako naredi prijazne iskanju in citiranju. Razvoj Odprtega kopa in kasneje še orodja za samodejno bogatenje blogov, je pravzaprav vodilo v ustanovitev podjetja Zemanta.
 
O projektu Prenos veščin
Center za kreativnost (CzK) je interdisciplinarna platforma, ki povezuje, promovira, predstavlja in podpira dejavnosti in razvoj kulturnega in kreativnega sektorja (KKS) v Sloveniji. S svojimi aktivnostmi spodbuja opolnomočenje potencialov družbene in ekonomske vrednosti sektorja ter ga aktivneje povezuje z gospodarstvom, znanostjo, izobraževanjem in drugimi sektorji. Spodbujamo razvoj projektov, ki nastajajo na presečiščih umetnosti, kulture, eksperimentov, trga, podjetništva in gospodarstva ter združujejo ustvarjalnost, proizvodnjo in distribucijo dobrin in storitev, ki vsebujejo ali izražajo kulturne ali kreativne vsebine. Rezultati teh projektov so na koncu poslovno uresničljivi in merljivi, povečujejo dodano vrednost ali pa so usmerjeni v reševanje posebnih družbenih problemov in prispevajo k družbenemu napredku in blaginji.
 
V ta namen organiziramo sklop predavanj, ki smo ga poimenovali Prenos veščin. Predstavljamo izkušnje in karierne poti uveljavljenih kreativcev in poslovnežev, ki delujejo v kulturno-kreativnem sektorju. Zaznali smo, da slovenski kulturni trg ni v celoti vzpostavljen, zato se kreativne industrije v Sloveniji ne morejo polno razviti. S Prenosom veščin spodbujamo prenos znanj in omogočamo vpogled v dogajanje v posameznih kulturnih segmentih na globalnih tržiščih. 

 

Lokacija

 MAO, Pot na Fužine 2

 

Vstopnina

brezplačno

 

Organizacija

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. BIO je organiziran v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje.

Deli
Skip to content