Poletna muzejska noč v MAO

16. 6. 2012

Poletna muzejska noč v MAO

16. 6. 2012

Na letošnjo Poletno muzejsko noč, deseto zapovrstjo, odpiramo svoja vrata za obiskovalce različnih starosti in interesov. Vabimo vas, da z nami preživite sproščen in ustvarjalen večer.

10.00-23.00 – brezplačen vstop na razstavi
Glenn Murcutt: Arhitektura za prostor
Junij junija: izbor fotografij iz Mednarodne likovne zbirke Junij

18.00 – ustvarjalna delavnica za otroke Moja hiša je lahko klobuk
Je lahko naš klobuk kot hiša? Na otroški delavnici bomo pustili domišljiji prosto pot, se spomnili raznolikih oblik v arhitekturi in izdelali klobuke-hiše. Sledil bo mimohod klobukov. Za otroke od 5. leta dalje, mlajši v spremstvu staršev.

19.00 – voden ogled po razstavi Junij junija
Izbor fotografij iz Mednarodne zbirke Junij bo predstavil dr. Primož Lampič, kustos razstave in kustos za fotografijo v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje.

20.00predavanje Plečnik skozi pisavo
V sklopu programa Plečnik 2.0, ki ga izvajamo skozi celo leto ob 140. obletnici Plečnikovega rojstva, bo potekalo predavanje grafologinje Adriane Dornik. Na njem se bomo sprehodili skozi različna življenjska obdobja arhitekta Jožeta Plečnika in izpostavili razvoj (izraženost) določenih osebnostnih lastnosti in kako so le-te vplivale na njegovo delo.
Adriana Dornik se danes ukvarja predvsem z raziskovanjem pisav in zapisovanjem zgodb, ki jih pisci več ne morejo povedati. V sodelovanju s tujimi univerzami in združenji, je aktivna na projektih odkrivanja znakov psihosomatike v pisavi. Kot predsednica Združenja grafologov Slovenije se zavzema za zagotavljanje visokih etičnih načel grafologov in umestitev grafologije v naš prostor.

21.00 – voden ogled po razstavi Glenn Murcutt: Arhitektura za prostor
Po razstavi arhitekturnih del mednarodno najbolj prepoznanega avstralskega arhitekta Glenna Murcutta bo vodila arhitektka Vesna Hrvatin. Murcuttovo arhitektovo Hrvatinova obravnava z vidika človeka.

V MAO pa bomo Poletno muzejsko noč še podaljšali. V nedeljo, 17.6., gostimo na gradu Fužine Festival multikulturnosti, ki ga prirejata Slovenska filantropija in Zveza svobodnih sindikatov Sloveniji. MAO je za obiskovalce pripravil voden ogled razstave Glenn Murcutt: arhitektura za prostor z arhitektom Tomažem Ebenšpangerjem, ki bo potekal ob 11. uri. Ob 13. uri se lahko otroci udeležijo ustvarjalnice, na kateri bodo spoznavali grad Fužine in njegove posebnosti ter izdelali maketo gradu, odrasli pa bodo na vodenem ogledu raziskali grad in njegovo zgodovino. Organizatorji pripravljajo še program za najmlajše, izziv za šahiste, nogometni turnir, glasbene goste iz tujine ter projekciji filmov. več »

 

Vstopnina

Brezplačno!

 

Informacije

izobrazevanje@mao.si

 

Organizacija

Poletna muzejska noč 2012 – Le korak stran!

Deli
Skip to content