O smehu Zlatka Čordića

5. 6. 2019

O smehu Zlatka Čordića

5. 6. 2019

Pogovor in druženje ob izidu knjige O smehu Zlatka Čordića. Poleg njega se bo dogodka udeležil še avtor knjige Jurij Hudolin, pogovor pa bo moderiral Borut Mehle. Trije mikrofoni v rokah treh prijateljev, ki se bodo pogovarjali O smehu Zlatka Čordića in bodo pri tem zelo resni (ali pa tudi ne).

Smeh združuje in verjetno pisatelj Jurij Hudolin knjige o Zlatku Čordiću, znanem ljubljanskem raperju, ne bi napisal, če ne bi bilo Zlatkovega smeha. Celo več, Jurij Hudolin je knjigi založbe Beletrina, ki je pravkar prišla iz tiskarne, dal naslov O smehu Zlatka Čordića. Knjiga pa ni le pobuda za smeh in uživanje v sproščenem branju, je tudi vir navdiha vsem, ki doživljajo podobne preizkušnje kot jih opisuje avtor in spodbuda za razmislek o našem sprejemanju “drugačnosti”. 

Zlatko si v knjigi z Jurijem Hudolinom izmenjuje besedo – o Fužincu, ki ni primitivec. Iz geta, kjer so bolj kot ne na socialnem dnu živeli priseljenci, imigranti, brezdelneži, prestopniki in kriminalci, se je z ljubeznijo do Cankarja, Plečnika, slovenske kulture in jezika odlično vključil v družbo, ki Fužince potiska na obrobje.
 
Vabljeni vsi, ki imate radi smeh, dober rap in baklavo. 

 

Lokacija

 MAO, Pot na Fužine 2

 

Vstopnina

brezplačno

 

Organizacija

Dogodek je del programa Literarne prireditve, ki ga financira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. 

Deli
Skip to content