Mika Cimolini: Bohinc Studio

7. 2. 2019

Mika Cimolini: Bohinc Studio

7. 2. 2019

V zadnjem času se je Lara Bohinc v okviru lastnega oblikovalskega podjetja Bohinc Studio preusmerila v oblikovanje pohištva. Po zasnovani kolekciji stolov, miz, vaz, pa tudi svetil, ki se prvič v Sloveniji predstavlja v MAO, nas bo popeljala vodja programa Centra za kreativnost Mika Cimolini.

Prvi kos pohištva, ki ga je Lara Bohinc oblikovala, je bila kinetična miza Solaris za razstavo »Handmade« revije Wallpaper leta 2014, ki jo je izdelala v sodelovanju s strokovnjaki za kamen Lapicida. Uspeh tega kosa jo je privedel do oblikovanja kolekcije pohištva in dodatkov za dom iz marmorja. V sodelovanju s švedskim podjetjem Skultna je zasnovala prodajno zelo uspešno kolekcijo medeninastih svečnikov in pisarniških dodatkov. Izdelke je razstavila na London Design Festivalu in na Bloomergovi razstavi »Waste Not Want It«. Klop, ki jo je leta 2016 zasnovala za okrožje Kensington in Chelsea, jo je dokončno napotila k raziskovanju pohištva in dodatkov za dom. Lansko leto je na pohištvenem sejmu v Milanu prvič predstavila kolekcijo stolov, sodelovala je na Salonu v New Yorku, na London Design Festivalu, na razstavah Nomad, Miart idr.

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. BIO je organiziran v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje.

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

 

Vstopnina

brezplačno

Za udeležbo na vodenem ogledu so zaželjene prijave na info@czk.si.

 

Informacije

Več o razstavi>>

01 548 42 70
info(at)czk.si

 

Organizacija

CzK
MAO

Deli
Skip to content