Nove Fužine // Pogovor z arhitektom Vladimirjem Brezarjem // Voden ogled razstave

Pogovor, Vodstvo / 4. 11. 2021 / 18:00

Nove Fužine // Pogovor z arhitektom Vladimirjem Brezarjem // Voden ogled razstave

Pogovor, Vodstvo / 4. 11. 2021 / 18:00

* Zaradi nepredvidenih okoliščin pogovor z dr. Vladimirjem Brezarjem odpade, vse ostale aktivnosti dogodka ostajajo nespremenjene. Pogovor bomo izvedli v kasnejšem terminu, ki ga bomo objavili v prihodnjih dneh.

 

Maketa prve in dela druge faze naselja MS 4, 5 Fužine iz leta 1981, ki si jo lahko ogledate v okviru razstave IŠČEM STANOVANJE … je donacija Četrtne skupnosti Moste v zbirko MAO.

Maketa zahodnega dela novega naselja Fužine (današnjega Brodarjevega in dela Preglovega trga) prikazuje velikost in kompleksnost ene zadnjih velikih sosesk pri nas. Urbanistično premišljeno naselje v zelenju z družbenim servisom vrtcev, šol, trgovin, lokalov, zdravstvenega doma, doma krajanov in knjižnice je bilo zgrajeno z manjšimi odstopanji od načrta, ki ga prikazuje izvorna maketa.

 

Na dogodku bodo predstavniki ČS Moste uradno predali maketo v zbirko Muzeja za arhitekturo in oblikovanje. Sledil bo pogovor z dr. Vladimirjem Brezarjem, arhitektom soseske Nove Fužine, dogodek pa zaključujemo še z vodenim ogledom po razstavi IŠČEM STANOVANJE … Ogledali si bomo del predstavitve v MAO, ki vključuje dokumentacijski center, maketo Novih Fužin ter kratek film z intervjuji akterjev stanovanjske politike.

 

Dogodek je brezplačen.

Deli
Skip to content