II. vodstvo ob razstavi VOJTEH

Vodstvo / 25. 4. 2021 / 11:00

II. vodstvo ob razstavi VOJTEH

Vodstvo / 25. 4. 2021 / 11:00

Pridružite se nam na vodenem ogledu razstave VOJTEH. Skozi razstavo vas bo pospremila umetnostna zgodovinarka Eva Simončič.

 

Mineva desetletje, odkar je umrl Vojteh Ravnikar, nesporni protagonist slovenske arhitekture v obdobju zadnjih desetletij 20. in prvega desetletja 21. stoletja. Dobro poznan je pečat, ki ga je njegovo ustvarjanje pustilo na Primorskem, v njemu tako ljubi in arhitekturno fascinantni krajini, kjer je osnoval pretežni del svoje arhitekturne zapuščine. A v slovensko arhitekturno zgodovino se ni zapisal zgolj kot arhitekt, temveč tudi kot urednik, večkratni nagrajenec, predavatelj, mentor, intelektualec, svetovljan, družbeni kritik ter neumorni raziskovalec.

V MAO si te dni lahko ogledate skupinski razstavni projekt VOJTEH, ki je nastal v sodelovanju z Ravnikar Gallery Space ter na ogled postavlja dela umetnic in umetnikov, ki se svojega kolega in mentorja spominjajo skozi osebne meditacije, pa tudi predstavnikov srednje generacije, ki arhitekta osebno niso poznali ter na razstavi sodelujejo z lastnimi neobremenjenimi interpretacijami arhitekture ter osebnosti Vojteha Ravnikarja.

 

Število mest v skupini je omejeno, prosimo vas, da se na voden ogled prijavite na: izobrazevanje@mao.si

Deli
Skip to content