Jakob Strømann-Andersen: o načrtovanju z dnevno svetlobo

Webinar / 14. 5. 2021 / 10:00

Jakob Strømann-Andersen: o načrtovanju z dnevno svetlobo

Webinar / 14. 5. 2021 / 10:00

Ekskluzivno za arhitekte – brezplačen webinar o načrtovanju z dnevno svetlobo.

 

Dnevna osvetljenost v stavbah omogoča kakovostno in zdravo bivanje. V spletnem webinarju bomo v sodelovanju z VELUX Slovenija gostili arhitekta Jakoba Strømanna-Andersena iz arhitekturnega biroja Henning Larsen. Z nami bo delil svoj pogled na načrtovanje dnevne svetlobe in uporabo analitičnih pristopov v arhitekturnih rešitvah, ki nastajajo v enem izmed naprednejših arhitekturnih birojev. Njihovi multidisciplinarni projekti navdušujejo po vsem svetu in odpirajo vizije bivanja v prihodnosti.

 

Jakob Strømann-Andersen je doktor  arhitekturnega inženirstva, pooblaščeni strokovnjak za LEED / WELL in pooblaščeni revizor DGNB, specializiran za zdravo in trajnostno oblikovanje ter partner in vodja oddelka za trajnostni inženiring v arhitekturnem biroju Henning Larsen. Deluje na področju interakcije med inženiringom, arhitekturo in sodobno tehnologijo. Vodi edinstveni industrijski doktorski program različnih raziskovalnih in razvojnih projektih, ki temeljijo na študijah primerov arhitekturnega biroja Henning Larsen.

 

Na enournem webinarju bo Jakob Strømann-Andersen spregovoril o pomenu načrtovanja dnevne osvetljenosti stavbe (Daylight Design) v procesu projektiranja stavbe, uporabnosti analiz osvetlitve pri zasnovi projekta in uporabnost t.i. Generative Design pristopa pri načrtovanju ter primerih iz prakse, ki izražajo močno govorico dnevne svetlobe. Več >>

 

Webinar bo povezovala Neža Močnik, strokovnjakinja za dnevno svetlobo iz podjetja VELUX Slovenija.

Prijave >>

 

Člani ZAPS za udeležbo prejmejo 1 kreditno točko – sklop B.

Deli
Skip to content