DESIGN DINING: pop-up večerja & razstava

17. 9.—18. 9. 2021 / 19:00

DESIGN DINING: pop-up večerja & razstava

17. 9.—18. 9. 2021 / 19:00

Pop-up večerja >> 17. in 18. september 2021, ob 19. uri, Žički dvor, Vojašniški trg 2b, Maribor

Nakup vstopnic >>
Razstava >> 20. september–20. november 2021, Projektna pisarna CzK Maribor, Partizanska cesta 11

 

Prehranjevanje je od vekomaj obredno in tesno povezano z oblikovanjem, pa naj bo to vsakodnevni ritual ali pa posebna, senzorična izkušnja s konceptom. Zgodbi oblikovanja in kulinarike smo zato v projektu z naslovom DESIGN DINING: slovenski oblikovalski pogrinjek, ki ga Muzej za arhitekturo in oblikovanje v sodelovanju s Centrom za kreativnost izvaja v okviru Distributed Design Market Platform, povezali v edinstveno gastronomsko doživetje avtorja Jakoba Pintarja, chefa v restavraciji TaBar, v sodelovanju z izbranimi oblikovalci.

Oblikovalsko in kuharsko miselnost, v katerih prepoznavamo skupne vrednote – lokalno, trajnostno, izkustveno in obredno – smo združili v 9-hodni vegetarijanski meni, v katerem se predstavlja devet oblikovalcev in oblikovalskih kolektivov s svojo novo, omejeno serijo unikatnih kosov za pogrinjek. Otvoritveni dogodek predstavljata pop-up večerji, ki bosta potekali v petek, 17., in soboto, 18. septembra 2021, v Žičkem dvoru v Mariboru.

 

Rezultat sodelovanja pri projektu ustvarjanja slovenskega oblikovalskega pogrinjka pa ni zgolj kulinarično popotovanje, temveč si bo novonastale izdelke mogoče ogledati tudi po teh dveh dogodkih, in sicer na razstavi v Projektni pisarni CzK Maribor, med 20. septembrom in 20. novembrom 2021. Razstava kasneje potuje na Vienna Design Week 2021.

Koncept vsake jedi se je razvijal in dopolnjeval v sožitju z idejo posameznega izdelka, pri čemer v ospredje postavljamo preproste, lokalne sestavine in materiale ter eksperimentalne oblike in drzne okuse. Koruzni pogrinjek oblikovalca Roka Oblaka in krožnik, v celoti izdelan iz prsti z njive v Poljanski dolini, koruzo iz funkcionalnega živila dvigneta v trajnostno, etično in estetsko izkušnjo. Del prepovedanega pribora predstavljajo vilice oblikovalke Vere Fois. Z njimi preizprašuje naše vedenje pri jedi, običaje in stroga pravila obnašanja pri mizi ter raziskuje, kaj se zgodi, ko imamo dovoljenje, da ta pravila prekršimo. Oblikovalki Nuša Jelenec in Katarina Dekleva pa sta razvili ročno izdelan kozarec za vino, pri katerem nepravilnost roba pihane steklene bučke ob stiku z usti in jezikom nudi zabavno senzorično izkušnjo. Vabljeni, da spoznate še ostale izdelke, se prepustite večernemu dogajanju in uživate v okusih, teksturah, barvah, vonjih in oblikah!

 

Cena oblikovalsko-kulinarične izkušnje je 65 EUR in vključuje:
– 9-hodni vegetarijanski meni v Žičkem dvoru v Mariboru, postrežen na slovenskem oblikovalskem pogrinjku, sestavljenem iz novih oblikovalskih kosov v omejeni seriji;
– bon v vrednosti 20 EUR za nakup oblikovalskih izdelkov.

Vinska spremljava in ostala pijača se strežeta ločeno.

 

Število mest na posamezni večerji je omejeno na 25, nakup vstopnic pa je možen v spletni trgovini MAO.

Vstop na dogodke je mogoč le ob izpolnjevanju PCT pogoja. Več >>

Deli
Skip to content