20. september–20. november 2021
Projektna pisarna CzK Maribor, Partizanska cesta 11
Vsak delavnik med 9. in 17. uro
Prehranjevanje je od vekomaj obredno in tesno povezano z oblikovanjem, pa naj bo to vsakodnevni ritual ali pa posebna, senzorična izkušnja s konceptom. Zgodbi oblikovanja in kulinarike smo zato s sodelavci Centra za kreativnost povezali v edinstveno gastronomsko in senzorično doživetje avtorja Jakoba Pintarja, chefa v restavraciji TaBar, v sodelovanju z izbranimi oblikovalci.
Rezultat sodelovanja pri projektu ustvarjanja slovenskega oblikovalskega pogrinjka pa ni zgolj kulinarično popotovanje, ki se bo odvijalo 17. in 18. septembra v obliki pop-up večerje, temveč si bo novonastale izdelke mogoče ogledati tudi kasneje, in sicer na razstavi v Projektni pisarni CzK Maribor, med 20. septembrom in 20. novembrom 2021.
Oblikovalsko in kuharsko miselnost, v katerih prepoznavamo skupne vrednote – lokalno, trajnostno, izkustveno in obredno – predstavljamo na razstavi izdelkov devetih oblikovalcev in oblikovalskih kolektivov s svojimi novimi, omejenimi serijami unikatnih kosov za pogrinjek.
Vabljeni na kulinarično doživetje in ogled razstave!