Slovenia Design Showroom 2016 Milano

Slovenia Design Showroom 2016 Milano

Razstava slovenskega oblikovanja poteka med 16. majem in 17. junijem 2016, v arhitekturnem ateljeju , na ulici Saffi 9 v Milanu, v neposredni bližini samega Triennala.

Ponuja prostor za predstavitev izdelkov in mesto povezovanja s ciljnimi skupinami, med katere sodijo italijanski oblikovalci in arhitekti ter trgovski agenti in podjetja, ki iščejo nadpovprečne izdelke, primerne za italijanski trg.

V času razstave bodo organizirani štirje dogodki. Poleg otvoritvenega in zaključnega dogodka, se bo 25. in 26. maja 2016 odvila poslovna delegacija s poslovnimi srečanji, na kateri se bodo lahko slovenski razstavljavci s svojimi izdelki predstavili potencialnim poslovnim partnerjem, 8. junija pa prihaja okrogla miza Dizajn, arhitektura in industrija, ki bo temeljila na interaktivni diskusiji o slovenskem prostoru oblikovanja ter zgodbah o uspehu ter možnostih sodelovanja.
 
Na razstavi se predstavljajo izdelki 20 slovenskih oblikovalcev in podjetij iz lesnih, pohištvenih in z interierom povezanih dejavnost: Aklih Design Studio, Atelje Mali, Design Studio MashoniDonar, Folio, GEO Energetika, Gonzaga – Pro, Kubus Interier, LED Luks, Lutman Design Studio, M TOM, Maechtig Vrhunc Arhitekti, Mitja, Murales, Tapetništvo Novak, Prinčič Barbara, REX Kralj, Združenje proizvajalcev lesenih montažnih stavb, Studio Drevo in Stories design.
 
Razstava prikazuje, da je Slovenija danes tudi na področju oblikovanja pomemben inovativni del evropskih in svetovnih ustvarjalnih tokov, saj čeprav je geografsko majhna, deluje globalno, kar je razvidno tudi iz vrste nagrad in priznanj predstavljenih izdelkov.

Slovenia Design Showroom organizira Javna agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, Lesarskim grozdom, Ministrstvom za zunanje zadeve, Generalnim konzulatom v Trstu, Gospodarskim uradom Milano, STO Milano ter italijanskimi partnerji.

Več o razstavi.

Predstavitveni video razstave:

Deli
Skip to content