Program ob razstavi Silent Revolutions

Program ob razstavi Silent Revolutions

Otvoritev razstave
Petek, 23. september, ob 18.00 (samo vabljeni)
Tent London, Dray Walk Gallery

Pogovori in vodeni ogledi z oblikovalci in kustosinjo razstave 
Sobota, 24. september, 11.00, 13.00, 18.00, Nedelja, 25. september, 11.00, 16.00
Tent London, Dray Walk Gallery

Obiskovalci razstave se bodo lahko pridružili vodenim ogledom po razstavi s kustosinjo Majo Vardjan ali pa se pogovarjali z oblikovalci in razstavljalci Tanja Pak, Gigodesign, Jure Miklavc, Oloop in drugimi.

Moč ustvarjalnosti in užitek okusa
Vino in oblikovanje v Sloveniji
Sobota, 24. september, 18.00-19.00
Tent London, Dray Walk Gallery

Zdravica simbiozi slovenskih vinarjev in oblikovalcev, ki so doumeli simbolno pripoved neprecenljive prepletenosti dediščine s kreativnostjo in ki so v iskanju estetske popolnosti in spoštovanju lastnosti vina v dveh desetletjih obstoja slovenske države ustvarili nove oblike vinskega posodja – buteljk.
Dobrodošli vsi prijatelji Slovenije, slovenskega oblikovanja in vrhunskega vina!    

Dogodek prirejajo Urad vlade za komuniciranje, Muzej za arhitekturo in oblikovanje in Veleposlaništvo Republike Slovenije v Londonu.

Prostor tišine – skupinska instalacija v nastajanju
Skupina Oloop
Sobota, 24. september, 14.00–17.00, Nedelja, 25. september, 12.00–14.30
Tent London, Dray Walk Gallery

Si upate preživeti  minuto, uro ali cel dan v tišini? Mlade slovenske oblikovalke Oloop vas vabijo, da se jim pridružite v tihem skupinskem vezenju kot stene velikega gobelinskega platna s slovenskimi motivi. V Londonu bodo skupaj z obiskovalci razstave Silent Revolutions začele ustvarjati skupno tekstilno sliko, po dvodnevnem delu pa z vezenjem v tišini nadaljevale tudi drugod po svetu: v Ljubljani, Stockholmu in Helsinkih ter od tam naprej. Prostor tišine je tekstilna instalacija v nastajanju, postavljena v intimen galerijski ambient z namenom, da obiskovalcem nudi trenutke miru, sproščenosti  in zbranosti, s tem ko se vanjo dejavno vključijo. * Oloop Design Group, slovensko blagovno znamko BelaBela in Room 39 lahko obiščete tudi na Tent London, Old Truman Brewery v osrednjih razstavnih dvoranah F02.

Partnerski dogodek
Kdo, Kaj, Kje, Kako.
Vloge in izzivi nove generacije oblikovalcev
Petek, 23. september, ob 17. uri
Whitehall room, 100% Design, Earls Court

Revija Blueprint in italijanska skupnost oblikovalcev Torino Design in the World je povabil organizatorje razstave Silent Revolutions k sodelovanju pri pogovoru KDO, KAJ, KJE, KAKO. Kako je v sodobnem oblikovalskem svetu definirana vloga nove generacije oblikovalcev in kako se razvija glede na druga področja, kot so obrt, oblikovalske inovacije in produkcija ter lokalna okolja? Slovensko oblikovanje in razstavo Silent Revolutions bo predstavil Luka Stepan, Gigodesign. Pogovor bo vključeval tudi predstavitve Gérard Laizé, CEO, VIA (Valorization of Innovation in Home Furnishing), za 100% Francija in Vibeke Skar za 100% Norveška. Razpravo bo moderiral Gian Luca Amadei, produktni urednik revije Blueprint.

 

Lokacija

Tent London @ Dray Walk Gallery, Old Truman Brewery, Brick Lane, E1 6QL London, Velika Britanija

 

Odprto

10am-8pm, Thurs-Sat
11am-6pm, Sun

 

Vstopnina

Brezplačno.

 

Informacije

MAO, pika.leban@mao.si, T: 00386 1 5484 280/74

Gradivo za medije

Deli
Skip to content