Po-uporaba

16. 9.—4. 10. 2014

Po-uporaba

16. 9.—4. 10. 2014

Razstava Po-uporaba prikazuje dela, nastala v okviru projekta Ponovna uporaba – R&R oblikovalski in tehnološki proces¹ in se osredotoča na problem odpadkov. Pod mentorstvom Barbare Prinčič in Elene Fajt so študenti industrijskega oblikovanja z ALUO ter študentke oblikovanja tekstilij in oblačil z NTF v sodelovanju s Centrom ponovne uporabe zavrženim izdelkom vdahnili novo funkcijo v smislu odprte zanke, torej »upcycling«.

Proizvedemo preveč, porabimo preveč in zavržemo preveč (in prehitro). Namen projekta je bil seznaniti študente s procesom oblikovanja in z različnimi tehnološkimi postopki v primeru preoblikovanja/predelave izdelkov, namenjenih ponovni uporabi, cilj projekta pa, da vsak študent pripravi oblikovno zasnovo in njeno tehnično izvedbo za vsaj en zavržen izdelek, namenjen predelavi (znotraj Centra ponovne uporabe) za ponovno uporabo.

Šest študentov industrijskega oblikovanja se je ukvarjalo s predelavo zaplenjenih igralnih avtomatov, ki bodo, predelani in preoblikovani, našli nove funkcije v različnih oblikah. Študentke oblikovanja tekstilij in oblačil so se posvetile predelavi starih oblačil in drugih tekstilnih izdelkov v sodobna, nosljiva in oblikovno domišljena unikatna oblačila.

 

¹Projekt delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007–2013, 1. razvojne prioritete: »Spodbujanje podjetništva in prilagodljivosti«, ter prednostne usmeritve 1.3: »Štipendijske sheme«, v okviru potrjene operacije »Po kreativni poti do praktičnega znanja«.

 

Lokacija

KUD France Prešeren
Karunova ulica 14
Ljubljana

 

Odprto

Ponedeljek—sobota: 11.00—24.00
Nedelja: 13.00—24.00

 

Organizacija

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Oddelek za industrijsko in unikatno oblikovanje; Naravoslovnotehniška fakulteta, Oddelek za tekstilstvo, Katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil, v sodelovanju s Centrom ponovne uporabe

Razstava je del spremljevalnega programa BIO 50: ZDAJ.

 

Povezava
http://bio.si/sl/program/razstave/14/po-uporaba/

Deli
Skip to content