Nova valuta v modi

18. 9.—7. 12. 2014

Nova valuta v modi

18. 9.—7. 12. 2014

Oprostite, koliko je vredna ta srajca?” Na razstavi bo predstavljen nov sistem vrednotenja oblačil z vpeljavo nove valute, ki prikaže metrično vrednost izdelka, drugačno od njegove cene. Nova valuta bo vsota dodatnih lastnosti izdelkov, ki so vse bolj pomembne: kakovosti, transparentnosti, trajnostnega razvoja, izvora, socialne komponente, etičnosti, lokalne izdelave … Na prodajni razstavi bo prikazana vzorčna kolekcija srajc in srajčnih oblek, izdelanih iz materialov lokalnega izvora.

Postopek vrednotenja razstavljenih oblačil na razstavi Nova valuta v modi bo viden in pojasnjen na etiketi posameznega oblačila. Tako bo kupec izvedel podrobnosti o ozadju izdelka, hkrati pa bo ceno lahko primerjal še z drugo, morda pomembnejšo, dodano vrednostjo. Struktura sistema je odprta, dopušča možnosti nadgradnje in odzivov na spremembe v modni industriji, sistem pa se lahko uporabi za vrednotenje kateregakoli izdelka industrijskega oblikovanja.

Predstavljen vrednostni sistem bo uporabljen kot podlaga in kriterij za oblikovanje nove kolekcije oblačil. Pri tem bodo praktično prikazane in preizkušene možnosti proizvodnje z upoštevanjem novih standardov. Cilj je doseči najvišjo možno vrednost v novi valuti. Razstavljena bo vzorčna kolekcija srajc in srajčnih oblek, izdelanih iz materialov lokalnega izvora, kolekcija pa bo vsebovala ženske, moške in uniseks modele.

 

 

Lokacija

Društvo Squat
Križevniška 5
Ljubljana

 

 

Odprto

Torek–sobota:
16.00–19.00
Nedelja:
10.00–13.00

 

 

Vstopnina

brezplačno

 

 

Informacije

E: info@squat.si
http://squat.si

 

 

Organizacija

Squat, Društvo za neodvisno modo, umetnost in oblikovanje

Razstava je del spremljevalnega programa BIO 50: ZDAJ.

 

 

Povezava
http://bio.si/sl/program/razstave/4/nova-valuta-v-modi/

Deli
Skip to content