Krix Berberian: Fužine

13. 4.—29. 4. 2018

Krix Berberian: Fužine

13. 4.—29. 4. 2018

Fužine [V fokusu] je fotografski esej, ki v ospredje postavi potencial multikulturne družbe, hkrati pa spregovori o tem, kako soseske s pisano nacionalno sestavo postopoma presegajo številne predsodke in neenakosti, s katerimi se soočajo. Fužine kot pravi primer kažejo, da danes niso dovolj sanjači, ampak čas potrebuje ljudi, ki besede pretvarjajo v dejanja.

Pisatelj Goran Vojnović, raper Zlatko Čordić, rokometaš Ognjen Backović, novinarka Anuška Delić, pevec Oto Pestner ter lastnica modne trgovine Urbani obešalnik Katarina Benček so le nekateri od posameznikov, ki so na Fužinah odraščali in bodo o svojem doživljanju soseske spregovorili skozi fotografijo in video.

Krix Berberian je nagrajeni fotograf ulične fotografije in regionalni kreativni direktor TBWA/RAAD iz Bejruta, Libanona.

Razstava Fužine [V fokusu] je rezultat sodelovanja Zavoda APIS in FRAME Beirut in je nastala s podporo partnerjev MAO, programa Erasmus+, Nacionalne agencije MOVIT, Digitalne kamere, CEWE, MZZ Slovenija.

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

 

Vstopnina

brezplačno

 

Informacije

apis@zavodapis.si
031 338 616

 

Organizacija

Razstava je rezultat sodelovanja Zavoda APIS in FRAME Beirut in je nastala s podporo partnerjev MAO, programa Erasmus+, Nacionalne agencije MOVIT, Digitalne kamere, CEWE, MZZ Slovenija.

Deli
Skip to content