D(en)ar

16. 10.—26. 10. 2014

D(en)ar

16. 10.—26. 10. 2014

Na otvoritvi v trgovini Tisoč in en dar v prostorih Mercator Centra Ljubljana bo predstavitev in umetniška akcija akterjev vizualno-umetniškega projekta Made in China.

V ospredju projekta bo Berlinska akcija, ki so jo izvedli septembra letos in za katero so svoja dela prispevali umetniki Viktor Bernik, Vasja Cenčič, Lada Cerar, Boštjan Drinovec, Ištvan Išt Huzjan, Žiga Kariž, Alen Ožbolt, Arjan Pregl, Sašo Sedlaček, Small but Dangers, Veli & Amos, Sašo Vrabič in Jara Vogrič. V spletnih trgovinah Kaufhof in Lidl Berlin so umetniki izbrali izdelke in napisali navodila za njihovo uporabo oziroma za izdelavo umetniškega multipla, katerega je nato ekipa Made in China izvedla in postavila na dveh berlinskih lokacijah, na bolšjem trgu in na trgu Alexanderplatz. V trgovini bo projekt na ogled od 16. do 26.10., hkrati bo potekala tudi prodajna razstava multiplov, umetnin z določeno tržno vrednostjo, ki so jih ustvarili avtorji v okviru tega projekta.

 

Nastali multipli so umetnine z določeno tržno vrednostjo, hkrati pa objekti, ki v prostore potrošnje vnašajo raznolike umetniške prelome in odpirajo nove možnosti za posredovanje umetnosti tistim, ki jim je namenjena. Made in China so tržno blago in umetnina. Dolgoročni projekt prevzema nalogo delovanja v obeh strukturah, kar vodi do nepričakovanih prelomov v navidezno gladko in precej neodvisno delujočih tržnih in umetnostnih načinih delovanja. Projekt si za cilj zastavlja iskanje poti umetnosti do občinstva. V okviru projekta »D(en)ar« nastale umetnine bodo z namenom prodaje na eni in predstavitve projekta na drugi strani na voljo v trgovini Tisoč in en dar.

 

 

Lokacija

1001dar
Mercator center Ljubljana
Cesta Ljubljanske brigade 32, Ljubljana

 

Odprto

Ponedeljek—sobota: 9.00—21.00
Nedelja: 9.00—15-00

 

Organizacija

Viktor Bernik, Made in China.

Razstava je del spremljevalnega programa BIO 50: ZDAJ.
 

 

Povezava
http://bio.si/sl/program/razstave/21/denar/

Deli
Skip to content