Novica

Predstavitve projekta SKUPNO V SKUPNOSTI po zadružnih domovih v Sloveniji

30. 06. 2021

Novica

Predstavitve projekta SKUPNO V SKUPNOSTI po zadružnih domovih v Sloveniji

30. 06. 2021

V soboto, 3. 7., ob 19.30 uri vas vabimo v prostore Krajevne skupnosti Bertoki na prvo v seriji predstavitev projekta SKUPNO V SKUPNOSTI, ki bodo v času trajanja 17. beneškega bienala arhitekture potekale po zadružnih domovih po Sloveniji.

SKUPNO V SKUPNOSTI je projekt, predstavljen v slovenskem paviljonu na 17. arhitekturnem bienalu v Benetkah, ki se osredotoča na sedemdeset let zadružnih domov kot družbene infrastrukture. Po odmevnem odprtju razstave v Benetkah projekt prvič gostuje v zadružnem domu v Bertokih, ki je vključen v raziskavo projekta.

 

Sodelujejo: Soavtorja razstave SKUPNO V SKUPNOSTI Blaž Babnik Romaniuk in Martina Malešič ter strokovna sodelavka na projektu, arhitekturna zgodovinarka Neža Čebron Lipovec.

Avtorji bodo skozi pogovor predstavili razstavni projekt na beneškem bienalu, obsežno dvojezično publikacijo, ki je izšla ob razstavi in poskuša skozi različna besedila, arhivsko gradivo, infografike in aktualne fotografije zajeti celovitost fenomena zadružnih domov, ter projekcijo kratkega filma režiserja Vida Hajnška, ki je sestavni del razstave ter na primeru zadružnih domov govori o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti notranjega skupnega prostora. Dogodek zaokrožamo s pričevanji domačinov o gradnji in življenju Zadružnega doma Bertoki.

Deli
Skip to content