Novica

Doma z betonom

10. 06. 2021

Novica

Doma z betonom

10. 06. 2021

V preteklem letu je v sodelovanju Fakultete za arhitekturo, Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, Salonita Anhovo in Zevnik Laba potekala študentska oblikovalska delavnica Doma z betonom. Udeleženci so raziskovali potenciale betona kot taktilnega materiala manjših, vsakdanjih predmetov ter različne metode izdelave objektov za dom – od preprostih do visokotehnoloških izdelkov.
Delavnice se je udeležilo 21 študentk in študentov od 2. do 5. letnika, ki so v mešanih skupinah razvili več kot 20 zasnov ter 12 izvedb predmetov. Serijo produktov sestavljajo mize, svetila, posode, družabne igre, šahovski komplet, obešalnik in niše za shranjevanje, ki v interakciji z različnimi vsakdanjimi predmeti lahko dajejo domu nov specifičen karakter.
Rezultati študentske arhitekturne delavnice ter proces, ki je pripeljal do izvedbe, bo med 15. in 30. junijem predstavljen na razstavi Doma z betonom v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Ob betonskih predmetih so na ogled še prototipi, maketa in kalupi z delavnice, atmosfero razstave pa soustvarjajo videi iz kamnoloma, delavnice in posnetek male betonske ‘krajine’ izvedenih objektov.

Deli
Skip to content