Vile v Mariboru

10. 7. 2014

Vile v Mariboru

10. 7. 2014

Sporočamo, da so prijave že zaključene.

Vodeni sprehod mimo vil na severnem in severozahodnem obrobju mestnega središča bo potekal pod strokovnim vodstvom dr. Igorja Sapača, nekdanjega kustosa za starejšo arhitekturo v MAO, kjer je avtorsko pripravil razstavo Arhitektura 19. stoletja na Slovenskem.

Vodeni ogled bomo začeli v vili Scherbaum (Ulica heroja Tomšiča 5), kjer je sedaj Muzej narodne osvoboditve Maribor. Po ogledu notranjosti se bomo nato sprehodili ob Mladinski ulici proti zahodu in se na poti ustavili ob vili Škapin (Trubarjeva ulica 11), vili Langer (Mladinska ulica 29), vili Transilvanija (Mladinska ulica 45) in vili Majer (Vilharjeva ulica 7).

Vsaka od teh vil ilustrira neko obdobje razvoja vil med sredino 19. stoletja in drugo svetovno vojno, torej od klasicizma preko historizma do modernizma.

Ogled je omejen na 30 oseb v skupini. Zbiramo prijave na izobrazevanje@mao.si.
Prevoz si zagotovijo udeleženci sami.

Igor Sapač je leta 2003 diplomiral na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani, leta 2006 pa še na Oddelku za umetnostno zgodovino ljubljanske Filozofske fakultete. Tam je leta 2009 tudi doktoriral iz konservatorstva. Od leta 2005 do sredine 2014 je delal kot kustos za starejšo arhitekturo v Arhitekturnem muzeju Ljubljana (zdaj Muzej za arhitekturo in oblikovanje). Od leta 2007 predava tudi na Katedri za arhitekturo in prostor Univerze v Mariboru. Napisal je vrsto člankov in knjig o starejših arhitekturnih spomenikih na Slovenskem, med njimi tudi topografsko serijo osmih knjig o grajskih stavbah na Notranjskem in v Zahodni Sloveniji.

 

Vstopnina

Sporočamo, da so prijave že zaključene.

Brezplačno.
Obvezne so prijave: izobrazevanje(at)mao.si.

 

Informacije

izobrazevanje(at)mao.si
01 5484 286/280

Deli
Skip to content