Uroš Robič: Končna postaja: morje?

8. 1. 2017

Uroš Robič: Končna postaja: morje?

8. 1. 2017

Po razstavi Končna postaja: morje? se bomo sprehodili v družbi Uroša Robiča, strokovnega sodelavca Inštituta za vode Republike Slovenije.

Potujoča razstava Muzeja za oblikovanje iz Züricha se ukvarja z vprašanjem, kakšna je usoda plastičnih izdelkov po koncu njihove življenjske dobe. Osrednji del razstave in simbol ekološke katastrofe je instalacija plastičnih naplavin iz svetovnih morij, ki so jih partnerji razstave nabrali med čistilnimi akcijami na Havajih, v Severnem morju in v Baltskem morju. Eksponati prikazujejo izvor, življenjsko dobo, smisel in nesmisel plastičnih izdelkov. Razstava osvetli ozadje problema in njihov pogubni učinek na morja, živalstvo in človeštvo, prikaže pa tudi možne rešitve, kot so zmanjšanje obsega uporabe, recikliranje in ponovna uporaba, ter nas hkrati prisili v razmišljanje in ukrepanje.

Uroš Robič je po stroki diplomirani inženir gozdarstva in deluje kot samostojni strokovni sodelavec na Inštitutu za vode Republike Slovenije. Zelo angažirano se predaja preučevanju odnosa ljudi pri ravnanju z odpadki in njihovem vplivu na naravo. Prepoznaven je kot avtor igrano dokumentarnega filma Plastik Fantastik, ki je nastal na osnovi njegovih osebnih izkušenj, ko je v času po diplomi in iskanju zaposlitve delal kot smetar.

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

 

Informacije

Več o razstavi

infobio(at)mao.si
01/ 548 42 86 / 80

 

Organizacija

MAO

Deli
Skip to content