Od plime do oseke, od valov do globine, od tišine do hrupa, od onesnaževanja do čistosti

8. 1. 2017

Od plime do oseke, od valov do globine, od tišine do hrupa, od onesnaževanja do čistosti

8. 1. 2017

Umetniška instalacija

Od plime do oseke, od valov do globine, od tišine do hrupa, od onesnaževanja do čistosti, od potočkov do rek in jezer, od plovbe do energije, od stroke do znanosti in izobraževanja. Vse to je delo in skrb, znanje in ponos, poklic in življenje Inštituta za vode Republike Slovenije, ki bo tokrat vodil nedeljsko ustvarjalnico za otroke v MAO. Ker pa našo prihodnost ustvarjamo in tlakujemo predvsem za bodoče generacije, Inštitut za vode Republike Slovenije aktivno sodeluje pri  izobraževanju in ozaveščanju otrok in mladine, predvsem na področju morskih odpadkov.

Nekaj osnovnih podatkov o morskih odpadki na slovenski obali:
• v povprečju je bilo ob vzorčenju zbranih 1.9 odpadkov (12 g) na dolžinski meter obale;
• po številu vseh odpadkov prevladujejo odpadki iz plastičnih materialov (74 %),
• glavni viri odpadkov na slovenski obali so bili ugotovljeni kot ribištvo in marikultura (5 %), poselitev (5 %), turizem in rekreacija (2 %), pomorski promet (1 %), neznano (87 %).

Na nedeljski ustvarjalnici bodo otroci spoznali, kako odpadki pridejo v morsko okolje, najpogostejše odpadke v slovenskem (Jadranskem) morju in kako se z odpadki pravilno ravna. Izdelali bomo »umetniške inštalacije«.

Ustvarjalnica je prostor zabave, igre,ustvarjanja, spoznavanja in druženja. Prostor, kjer lahko otroci od 5. do 12. leta preživljajo prosti čas v spoznavanju arhitekture, oblikovanja in fotografije.

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

 

Vstopnina

2,00 €

 

Informacije

Več o razstavi Končna postaja: morje?

01/ 5484 282/280
izobrazevanje(at)mao.si

 

Organizacija

Inštitut za vode Republike Slovenije
MAO
 

Deli
Skip to content