Ti rečeš svetloba, jaz mislim senca s Tomažem Novljanom

26. 4. 2015

Ti rečeš svetloba, jaz mislim senca s Tomažem Novljanom

26. 4. 2015

Po razstavi “Ti rečeš svetloba, jaz mislim senca” se bomo sprehodili z doc. arh. Tomažem Novljanom in podrobneje spoznavali svetlobo, ki se poraja v agresivnih okoljih ter njen odnos s senco.
“Svetloba in senca sta resnici sveta.” Zdi se, da besede mlade japonske režiserke in pisateljice Momoko Ando na posrečen način povzemajo vsebino knjige, ki sta jo idejno zasnovali svetlobna umetnica Aleksandra Stratimirović in oblikovalka vizualnih komunikacij Sandra Praun. Njuna obsežna monografija z izvirnim naslovom You Say Light, I Think Shadow (Art and Theory Publishing, 2014) predstavlja zbirko sto devetih prispevkov najrazličnejših avtorjev in avtoric, ki so tako kot Momoko Ando odgovorili na preprosto, a nič kaj enostavno vprašanje: Kaj je svetloba?

Doc. dr. Tomaž Novljan, univ. dipl. inž. arh. (1962, Ljubljana) je od leta 1990 zaposlen na Fakulteti za arhitekturo. Ukvarja se z raziskovanjem na področju svetlobe ter humanizacije arhitekturnih ambientov v agresivnih okoljih. Deluje tudi kot mentor pri študentskih delavnicah in kot konzultant za področje svetlobe in osvetlitve. S svojimi prispevki sodeluje na domačih in mednarodnih strokovnih posvetovanjih, sodeluje pa tudi ter pri domačih in mednarodnih raziskovalnih nalogah.

Foto: Yoko Yamano

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

 

Informacije

izobrazevanje(at)mao.si
01 54 84 280/270

 

Organizacija

MAO

Deli
Skip to content