Sreda v MAO parku I Delavnica akvarela in opazovanje ptic

22. 5. 2024 / 17:00

Sreda v MAO parku I Delavnica akvarela in opazovanje ptic

22. 5. 2024 / 17:00

Muzej v skupnosti je razstavni projekt, ki nastaja s sodelovanjem in soustvarjanjem posameznikov in institucij v soseski Nove Fužine. S projektom želimo pokazati moč, ki jo ima skupnost, če se medgeneracijsko in medinstitucionalno poveže. Arhitektura in oblikovanje, kot se odražata v vsakdanjem življenju, sta vstopni točki povezovanja, muzejsko okolje pa je prostor izmenjave znanj in soustvarjanja ter okolje, kjer lahko odprto mislimo, sprašujemo, preizkušamo ideje, eksperimentiramo in debatiramo.

 

Na delavnici bomo pod vodstvom Marije Strnad spoznali slikarsko tehniko akvarel. Slikali bomo ptice iz MAO parka. Ljubiša Maksimović nas bo seznanil s pticami, ki živijo in obiskujejo park. Vabimo udeležence vseh starosti in predznanj!

 

Marija Strnad se je izobraževala pri znanih slovenskih akademskih slikarjih. Redno se udeležuje slikarskih kolonij in ekstemporov ter je prejemnica več nagrad in priznanj. V Centru aktivnosti Fužine poučuje tehnike slikanja z akvarelom in akrilom. Svoje znanje deli na platformi Mi smo face.

 

Ljubiša Maksimović vodi skupino prostovoljcev Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije, ki skrbijo za področje Ljubljanice in parka MAO. Park obiskuje preko 80 različnih ptičjih vrst. Bližina Ljubljanice in obilje starih parkovnih dreves, z veliko dupli, ponujajo pticam dobre možnosti za gnezdenje.

 

Deli
Skip to content