Sprehod po secesijski Ljubljani za družine

9. 6. 2019

Sprehod po secesijski Ljubljani za družine

9. 6. 2019

Poznate zgodbo o zmaju z mostu? Ali veste, zakaj stoji Hermes na vrhu Urbančeve hiše? Kakšen izraz skrivajo kamnite maske na pročeljih ljubljanskih hiš? Zakaj so upodobljali čebele in panje na bančnih stavbah? In ali veste, kdaj je prvič zapeljal tramvaj po ljubljanskih ulicah? Vabljeni na igrivo-raziskovalni sprehod po secesijski Ljubljani, vabljeni tudi ali predvsem najmlajši!

Vodita Natalija Lapajne (MAO) in Marija Režek Kambič (ZVKDS). Obvezne prijave na izobrazevanje@mao.si‘>izobrazevanje@mao.si

10. junija praznujemo svetovni dan art nouveauja – nove umetnosti, ki je na prelomu 19. in 20. stoletja spremenila podobo mest v Evropi in tudi izven nje. V tednu okrog 10. junija v vseh partnerskih mestih mreže RANN potekajo najrazličnejši dogodki – razstave, predavanja, vodeni sprehodi po mestih in muzejskih zbirkah.

Praznovanju svetovnega dneva art nouveauja se pridružuje tudi Ljubljana, ki pripravlja vrsto dogodkov, s katerimi pomaga v javnosti krepiti zavest o kulturnih vrednotah in evropski razsežnosti te, nam tako bližnje dediščine.

Več>>

 

Vstopnina

brezplačno 

 

Informacije

01/ 5484 282/80
izobrazevanje@mao.si

 

Organizacija

MOL, Art Noveau Magazine, Réseau Art Nouveau Network (RANN) in Ruta del Modernisme

Deli
Skip to content