Raziskovanje sveta okusov, podob, barv in zvokov na nedeljskem pikniku

1. 9. 2013

Raziskovanje sveta okusov, podob, barv in zvokov na nedeljskem pikniku

1. 9. 2013

Naj bodo zadnji poletni dnevi nepozabni! Pridružite se nam v nedeljo ob 11.00 na novi dogodivščini na urbanem pikniku, kjer bomo tokrat pluli po Divjem Jadranu, prepletali Barve mesta ter skupaj ustvarjali, raziskovali in okušali nekoliko drugačne odtenke barv, okusov, besed, oblik, misli, zvokov in podob. Klepetali bomo z ustvarjalci in prijatelji ter odkrivali čarobnost pisateljskega, kuharskega in oblikovalskega procesa, umirjenost ustvarjalnega dela, razburljivost raziskovanja narave in hrane ter sproščenost druženja.

Umaknite se od vrveža mestnega središča in si privoščite lahkotno druženje ter klepet ob hrani in glasbi. Preživite nedeljsko popoldne na pikniku z nami, v zavetju narave, ob sožitju ljudi in mesta, zavoljo čistega užitka.

Program
• S publicistom in kuharjem Klemnom Koširjem ter ilustratorko, oblikovalko Barbaro Ogrič Markež se bomo pogovarjali o nastanku in ustvarjanju knjige FAO 37.2.1 –Divji Jadran, ki je edinstvena doživljajska izkušnja. več »
• Ustvarjalke skupine OLOOP nas bodo popeljale skozi oblikovalske procese, eksperimentiranje z barvanjem z naravnimi barvili in predstavile kolekcijo izdelkov, ki so nastali skupaj z obiskovalci ob projektu Barve mesta. več »
• Na ustvarjalni delavnici za najmlajše, najstarejše, mlade in malo manj mlade – Črta ni samo črta… bomo z naravno barvano volno ‘risali’ male in velike hiše, mestne obrise in še marsikaj. več »
• Obenem si bomo lahko ogledali razstave Pod skupno streho, Barve mesta, Spomin(čice) in Moj betonski vrt.

Kulinarika in glasbena popestritev
Da bosta klepet in naša plovba okusnejša, bodo poskrbeli naši gostje iz gastro-publicistično-oblikovalskih in glasbenih voda:
• Klemen Košir, s pripravo morskih prigrizkov, domačega kruha in slastnih namazov;
• skupina Oloop, z zvarjenjem napitka iz brezovih listov s kombucho, s čisto pravim bezgovim in jabolčnim sokom ter sadjem;
Boštjan Perovšek z dobro staro LP ploščo Bio, Industrial Acoustica (green) na 33 obratih;
• čelistka Mirela Rihtar z nežnimi zvoki narave.
V senci lipe bomo posedali na stolih Ming oblikovalcev Asobi.

Z nami bo plula in prepletala nit Maja Vardjan.

Knjigo FAO 37. 2. 1 – Divji Jadran in LP Bio, Industrial Acoustica bosta na voljo tudi v trgovini MAO.

 

Otvoritev

Pričetek: ob 11.00

 

Vstopnina

Brezplačno!

 

Informacije

01 5484 274/280
infobio(at)mao.si

Deli
Skip to content