Prenos veščin: Kristi Hodak

20. 12. 2019

Prenos veščin: Kristi Hodak

20. 12. 2019

Tokratni dogodek je namenjen podjetjem, ki iščejo nove priložnosti za rast prek oblikovanja inovativnih rešitev, ter kreativcem, ki jih zanima, kako celostno predstaviti in uveljaviti oblikovalske pristope pri vodstvih podjetij in drugih institucij. Prenos veščin je sklop dogodkov, na katerih predstavljamo izkušnje in pot uveljavljenih slovenskih ustvarjalcev in ustvarjalnih podjetnikov, ki delujejo v kulturnem in kreativnem sektorju.
 
Kristi Hodak je diplomirala na ALUO s področja oblikovanja vizualnih komunikacij, študij pa je nadaljevala na Imperial College Business School v Londonu in na Royal College of Art, kjer je magistrirala s področja oblikovanja storitev. Preizkusila se je že na različnih področjih, od bančništva, telekomunikacij, gradbeništva, izobraževanja in zaposlovanja, maloprodaje, zdravstva do inovacij ter vladnih služb. Izkusila je delo v velikih korporacijah in v oblikovalskih agencijah. Samo v zadnjih dveh letih je delovala v kar petnajstih različnih državah sveta.
 
Že med študijem je imela priložnost sodelovati pri realnih projektih; delala je za trgovsko verigo Sainsbury’s, za avtomobilska podjetja, kot sta Jaguar in Land Rover, ter za Royal Bank of Scotland. Trenutno pa dela v podjetju McKinsey & Company, kjer vodstvom mednarodnih podjetij v različnih državah sveta svetuje o digitalizaciji in oblikovalskih pristopih. Prek svojega dela je ustanovila že več novih podjetij, digitalnih produktov in storitev ter poskrbela, da so na vodstvenih mestih v pomembnih podjetjih zaposlili oblikovalske taletnte (npr. Chief Design Officer). Poleg redne službe si Kristi tudi prizadeva povezovati Slovence, ki so se izobraževali v tujini, prek društva VTIS, kjer je tudi članica upravnega odbora.
 
Kristi pravi, da najde zagon v resničnih težavah, s katerimi se ljudje srečujejo vsak dan. Njen navdih pa so voditelji, ki si upajo izzvati status quo in si prizadevajo, da bi ga spremenili. Njena motivacija je dolgoročno vidna pozitivna sprememba. Kristi verjame, da je inovativne rešitve mogoče doseči le z močnim timskim delom strokovnjakov s področij oblikovanja, tehnologije in inovativnega poslovanja, ki imajo enak nabor vrednot. Samo resnično sodelovanje nas lahko pripelje do koristnih, dobičkonosnih in izvedljivih rešitev.
 
Na predavanju bo najprej predstavila svojo osebno zgodbo – od oblikovanja plakatov do oblikovanja storitev, novih poslovnih modelov in zaposlovanja oblikovalskih talentov – nato pa bo predstavila primere, kako vzpostaviti nove poslovne modele, ki ustrezajo potrebam uporabnikov in viziji podjetja, implementirati inovativne digitalne produkte in storitve ter zagotoviti, da bodo ti dolgotrajno rasli. Prav tako bo odgovorila na vprašanji, kako celostno uveljaviti oblikovalske pristope od vodilnih mest do delavcev za pultom ter katere veščine mednarodna podjetja dandanes iščejo pri oblikovalcih.
 
Program dogodka 
 
Ob 10.00: individualna svetovalnica s Kristi Hodak*
 
Če želite v svoje podjetje vpeljati boljše storitve, pa ne veste, kje bi začeli, ali pa si želite delovati na področju oblikovanja storitev, vas vabimo na individualno uvodno svetovanje. Na voljo boste imeli 20-minutni sestanek, kjer lahko Kristi osebno predstavite svoj problem ali vprašanje. Na individualno svetovanje se je treba prijaviti prek www.czk.si – prijavite se s svojim uporabniškim profilom in kliknete “Želim se prijaviti na dogodek”. Svoje vprašanje ali problem pošljite vsaj en dan pred dogodkom na e-naslov info@czk.si. Število udeležencev delavnice je omejeno na 9, zato se prijavite čim prej.
 
*Trenutno so prijave zaprte, saj so vsa mesta za individualno delavnico zapolnjena. V primeru, da se kakšno mesto sprosti, bomo prijave ponovno odprli. Za udeležbo na predavanju ob 19. uri prijava ni potrebna.
 
Ob 19.00: predavanje Kristi Hodak
Zaradi občutljivosti informacij predavanja tokrat ne bomo snemali!
 
Ob 21.00: partnerski pingpong in karaoke z DJ Kuklo!

 

Lokacija

Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Rusjanov trg 7  

 

Organizacija

Center za kreativnost

Deli
Skip to content