Pop-Upstart: Slovenska – local made predstavlja JNŽ

17. 1.—18. 1. 2019

Pop-Upstart: Slovenska – local made predstavlja JNŽ

17. 1.—18. 1. 2019

Vabljeni na Pop-Upstart dogodek v Projektno pisarno Centra za kreativnost v Mariboru, kjer se vsak mesec predstavljajo slovenski oblikovalci z različnih področij kreativnega in kulturnega sektorja ter prodajajo svoje izdelke. Na ta način želimo spodbujati podjetništvo kreativcev, predvsem s promocijo njihovih inovativnih, trajnostnih in oblikovno zanimivih produktov, ki so že na trgu, ob tem pa spoznavamo tudi njihove pristope k ustvarjanju, prodaji in trženju ter načine spopadanja s težavami, ki pri tem nastajajo.

Začetek leta bomo otvorili s predstavitvijo mariborske trgovine Slovenska – local made, ki jo vodita dve oblikovalki, Tina Krajnc in Lucie Görlichová, vsaka s svojo znamko, MOI in LUCI. Tina in Lucie sta k sodelovanju na tokratnem Pop-Upstart dogodku povabili Janžo Dolinšek, oblikovalko keramike iz Ljubljane, katere izdelki so prav tako na prodaj v njuni trgovini.

Slovenska – local made je trgovina z izbranimi izdelki slovenskih oblikovalcev, kjer lahko izbirate med izdelki mladih oblikovalcev, umetnikov in ustvarjalcev, ki prihajajo iz Slovenije. Vsak izdelek je narejen lokalno in nosi v sebi edinstveno zgodbo. Tina Krajnc in Lucie Görlichová, ki stojita za trgovino in blagovno znamko Slovenska poudarjata, da se z vsakim nakupom podpira in pomaga lokalnim ustvarjalcem, da lahko rastejo in se razvijajo.

Janža Dolinšek je oblikovalka uporabne keramike, ki deluje pod blagovno znamko JNŽ. V svojem ustvarjanju nemalokrat eksperimentira z materijo in različnimi oblikami, pri čemer nastanejo unikatni sodobni izdelki. Letos je bila med drugim povabljena na Mesec oblikovanja. Dela v studiu na Križevniški 2 v Ljubljani.

Vljudno vabljeni na predstavitveni pogovor z ustvarjalko, ki bo v četrtek, 17. januarja 2019, ob 18. uri v Projektni pisarni Maribor, Partizanska cesta 11. Sledilo bo odprtje pop-up trgovine, kjer bodo izdelki iz nabora trgovine Slovenska – local made ter JNŽ vse do 22. ure na voljo po posebnih cenah; enako tudi v petek, 18. januarja, od 10. do 18. ure.

Več o dogodku>>

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. BIO je organiziran v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje.

 

Lokacija

Projektna pisarna Maribor
Partizanska cesta 11
Maribor

 

Odprto

Pop-up trgovina
17.1.
18.00-22.00

18.12.
10.00-18.00

 

Informacije

 info(at)czk.si 

 

Organizacija

Center za kreativnost

 

Povezava
https://www.czk.si/dogodek/2019-01-18/PopUpstart_Slovenska__local_made_predstavlja_JNZ

Deli
Skip to content