Pop-up razstava Produkcijska platforma BIO27

Pop-up razstava / 3. 10.—23. 10. 2022 / 09:00

Pop-up razstava Produkcijska platforma BIO27

Pop-up razstava / 3. 10.—23. 10. 2022 / 09:00

3.—23. 10. 2022 I Plečnikova trafika, Prešernov trg I Na ogled noč in dan

 

27. bienale oblikovanja BIO27 Supervernakularno med 3. in 23. oktobrom v obliki tedenskih pop-up razstav v Plečnikovi trafiki na Prešernovem trgu predstavlja posebno razstavo Produkcijska platforma BIO27. Na njej se predstavljajo projekti treh od petih slovenskih interdisciplinarnih skupin, ki so se v okviru letošnje izdaje bienala lotile perečih izzivov s področja lokalnih skupnosti in okolja.

 

V centru mesta Ljubljana se bo tako predstavil v tujini večkrat nagrajeni 3-d natisnjeni vodni filter Dodola skupine Pjorkkala, produkcijski prostor Krater bo razstavljal izdelke, ki odpirajo razpravo o zakonodajni problematiki gradnje z lokalnimi materiali, medtem ko bo skupina Garnitura s svojo postavitvijo pripovedovala zgodbe Plečnikove arhitekture za moderne urbane pohajkovalce – v obliki interaktivnih Plečnikovih poti s QR kodami, vodenimi ogledi in oblikovalskimi izdelki, ki navdih črpajo iz Plečnikove arhitekturne zapuščine.

 

Spored razstave:

3.—9. 10. Krater: Prepovedane vernakularnosti 

10.—16. 10. Pjorkkala: Voda – oblikovanje biovernakularnega 

17.—23. 10. Garnitura: Zgodbe moderne arhitekture 

 

Produkcijska platforma BIO27 deluje v okviru 27. izdaje bienala oblikovanja in v sodelovanju med Muzejem za arhitekturo in oblikovanje (MAO) ter Centrom za kreativnost (CzK). Na njej se je pet slovenskih interdisciplinarnih skupin lotilo perečih izzivov s področja lokalnih skupnosti in okolja.

 

Ob ogledu razstave vabljeni, da si s pomočjo kovinskih ploščic s QR kodami ogledate arhitekturo Jožeta Plečnika.

 

Po Pop-up razstavi Produkcijska platforma 2022 bo v okviru festivala Dizajn v mestu v Plečnikovi trafiki na ogled pop-up razstava Ustvarjeno v Sloveniji Centra za kreativnost (CzK). Med 24. in 30. oktobrom bo na ogled Design Dining: slovenski oblikovalski pogrinjek ter med 31. oktobrom in 6. novembrom razstava Voyage, ADORNO.

 

 

Deli
Skip to content