Dan za kreativni sektor

29. 9. 2022 / 09:00

Dan za kreativni sektor

29. 9. 2022 / 09:00

Konferenca: ob 9.00, Sodni stolp, Maribor

Otvoritev razstave: ob 18.00, projektna pisarna Centra za kreativnost, Maribor

 

V zadnjih petih letih se je Center za kreativnost vzpostavil kot vstopna točka za kulturni in kreativni sektor v Sloveniji. Okrepili smo njegovo prepoznavnosti, izpostavili pomen sodelovanj med kreativci in podjetji, predvsem pa dvignili zavedanje o vrednosti kreativnega sektorja v Sloveniji. Na konferenci bomo razpravljali o dejavnostih, ki so jih v okviru Partnerske mreže CzK s tem namenom izvajale partnerske organizacije z različnih kreativnih zvrsti.

 

Popoldne pa se bomo srečali v Projektni pisarni CzK na otvoritvi razstave Made in Slovenia. Predstavili bomo izbrane izdelke slovenskih oblikovalcev, ki so v zadnjem letu prejeli znak odličnosti Made in Slovenia. S podeljevanjem znaka gradimo kolekcijo, ki poudarja zgodbe majhnih blagovnih znamk in prepoznavnost dobrega slovenskega oblikovanja.

 

Svoje izkušnje o načrtovanju dolgoročnega razvoja kreativnega sektorja v mestu in regiji bo z nami  delil tudi Eberhard Schrempf, direktor Creative Industries Styria. Ta skrbi za razvoj in načrtovanje kreativnih dejavnosti v Gradcu, ki se med drugim ponaša z nazivom City of Design pod pokroviteljstvom Unesca.

 

Dan za kreativni sektor je namenjen deljenju naših izkušenj in dobrih praks za ustvarjanje pogojev za sodelovanje in razvoj slovenskega kreativnega sektorja. Vabimo ustvarjalce, predstavnike javnih zavodov in nevladnih organizacij, podjetnike, odločevalce in politike, strokovnjake, ki razvijajo kulturne in kreativne dejavnosti v posameznih lokalnih skupnostih ter vse, ki oblikujejo kulturne politike in načrtujejo podporno okolje za uspešno delovanje kreativcev, da se nam pridružijo na dogodku.

 

Več o Centru za kreativnost >> 

 

Deli
Skip to content