Poletna muzejska noč v MAO

Vodstvo, Delavnica / 17. 6. 2023 / 18:00

Poletna muzejska noč v MAO

Vodstvo, Delavnica / 17. 6. 2023 / 18:00

Sobota, 17. junij I MAO I 18.00-24.00

 

Poletna muzejska noč bo v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje povezana z razstavo Muzej v skupnosti.

 

Muzej v skupnosti je razstavni projekt, ki nastaja s sodelovanjem in soustvarjanjem posameznikov in institucij v soseski Nove Fužine. S projektom želimo pokazati moč, ki jo ima skupnost, če se medgeneracijsko in medinstitucionalno poveže. Arhitektura in oblikovanje, kot se odražata v vsakdanjem življenju, sta vstopni točki povezovanja, muzejsko okolje pa je prostor izmenjave znanj in soustvarjanja ter okolje, kjer lahko odprto mislimo, sprašujemo, preizkušamo ideje, eksperimentiramo in debatiramo.

 

Aktivnosti v parku bomo izvajali skupaj s Taborniškim društvom Rod Črnega mrava, dnevnimi centri za otroke in mladostnike (CONA Korak, CONA Fužine, CONA Polje in CONA Most), Centrom aktivnosti Fužine, Domom starejših občanov Fužine, skupino prostovoljcev Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije, Šolo zdravja in člani sveta Četrtne skupnosti Moste.

 

PROGRAM

18.00    MAO park: Koncert glasbene skupine ETNO POT

20.00    Vodstvo po razstavi Zakaj je vaza podobna hiši? Od sistemskega do fantazijskega z oblikovalko Janjo Lap

20.00    MAO park & dvorišče: Koncert glasbene skupine ARTEL

23.00    Grad Fužine v soju lučk, nočni voden ogled

 

MAO park:

–          Skupnostni sejem

–          Nove Fužine se predstavijo

–          Naravno igrišče

–          Ustvarjalne delavnice

–          Koncert glasbene skupine ETNO POT in ARTEL

 

Medtem, ko se bomo v parku družili, si lahko s kustosinjama razstave Barbaro Predan in Špelo Šubic ogledate razstavo Zakaj je vaza podobna hiši? Od sistemskega do fantazijskega z oblikovalko Janjo Lap (vodena ogleda ob 18.00 in 20.00). Ob 23.00 pa bo Katarina Metelko vodila po gradu Fužine v soju lučk.

 

Vljudno vabljeni!

 

* Na dogodku bo tudi fotograf, ki bo v objektiv poskušal ujeti zanimive utrinke poletnega vrveža na našem gradu in v muzeju. Fotografije bomo uporabili v promocijske namene muzeja v objavah na naših družbenih omrežjih in digitalnih kanalih.       

 

Deli
Skip to content