Poletna muzejska noč: MAO v mestu, Dessa in NUK

21. 6. 2014

Poletna muzejska noč: MAO v mestu, Dessa in NUK

21. 6. 2014

Muzej za arhitekturo in oblikovanje se je ob letošnji Poletni muzejski noči povezal z arhitekturno galerijo Dessa ter Narodno in univerzitetno knjižnico in bo izvedel dejavnosti v središče Ljubljane.

V Poletno muzejsko noč bomo stopili z vodenim ogledom razstave mlajše generacije uspešnih hrvaških arhitektov STUDIO UP, se pogovarjali z udeleženci skupine Nanoturizem, ki se ukvarjajo s problematiko turizma pri 24. bienalu oblikovanja, ter v soju svetilk raziskovali Narodno in univerzitetno knjižnico arhitekta Plečnika. V temačne prostore knjižnice se bodo z baterijskimi svetilkami prvi podali otroci in družine, nato pa še drugi obiskovalci.

v sodelovanju z Desso
18.00–24.00
STUDIO UP: Discharge
brezplačen vstop na razstavo

19.30
STUDIO UP: Discharge
Voden ogled
Po razstavi arhitekture hrvaškega biroja Studio Up bosta vodili arhitektki Anja Planišček in Maja Ivanič.

Razstava predstavlja dela arhitekturnega biroja STUDIO UP, uspešnih hrvaških arhitektov mlajše generacije. Biro STUDIO UP, ki sta ga leta 2003 ustanovila Lea Pelivan (Split, 1976) in Toma Plejić (Rijeka, 1977), se ukvarja s sodobno arhitekturo in urbanizmom. Lea in Toma sta leta 2009 prejela Mies van der Rohe Award – Emerging Architect, posebno priznanje za mlade arhitekte. Leta 2004 sta z »Ogrodjem«, leta 2010 pa s »plavajočim pavilijonom« predstavljala hrvaško na beneškem bienalu. STUDIO UP je sodeloval na drugem in tretjem bienalu v Rotterdamu, ter 2012 na Shenzhen & Hong Kong Bi-City bienalu urbanizma in arhitekture s pavilijonom Gizmo za “Ultra Light Village” Exhibition. Od leta 2008 sta gostujoča profesorja na Fakulteti za gradbeništvo, arhitekturo in geodezijo v Splitu.

v okviru Bienala oblikovanja
20.00
Nanoturizem
Ali po desetletjih razcveta turistične industrije, ki je imela širok vpliv na ozemlja in gospodarstva držav po vsem svetu, še obstajajo »manjši«, nevsiljivi načini za promocijo turizma?
Pogovor o različnih možnostih turizma z udeleženci 24. bienala oblikovanja – BIO 50.

v sodelovanju z Narodno in univerzitetno knjižnico
21.00
NUK ponoči za otroke in družine
Kdo ne pozna knjižnice mojstra Plečnika sredi mestnega jedra? Pokukali bomo v zgodovino arhitekture in spoznavali arhitekturne elemenete v soju baterijskih svetilk. Z vami bosta muzejski sodelavki Lucija Žižmund in Jana Furman. Vznemirljivo bo!

22.00 in 23.00
NUK ponoči
Stavbno zgodovino Narodne in univerzitetne knjižnice bo predstavila kustosinja v MAO Natalija Lapajne, iz knjige Architectura perennis nam bo bral Filip Samobor, študent dramske igre, AGRFT.

Za vse tri termine vodnih ogledov zbiramo prijave: izobrazevanje@mao.si‘>izobrazevanje@mao.si.

Vljudno vabljeni.

 

Lokacija

Galerija Dessa
Židovska steza 4, Ljubljana

Dejavnosti MAO potekajo le v središču Ljubljane.

 

Vstopnina

Brezplačno!

 

Informacije

MAO
01 548 42 80/82
izobrazevanje@mao.si

Galerija Dessa
01 251 60 10
galerija@dessa.si

 

Organizacija

Poletna muzejska noč

MAO, Dessa in NUK

Deli
Skip to content