Otvoritev razstavnega projekta Muzej v skupnosti

Razstava / 15. 5. 2023 / 15:00

Otvoritev razstavnega projekta Muzej v skupnosti

Razstava / 15. 5. 2023 / 15:00

Muzej v skupnosti je razstavni projekt, ki nastaja s sodelovanjem in soustvarjanjem posameznikov in institucij v soseski Nove Fužine. S projektom želimo pokazati moč, ki jo ima skupnost, če se medgeneracijsko in medinstitucionalno poveže. Arhitektura in oblikovanje, kot se odražata v vsakdanjem življenju, sta vstopni točki povezovanja, muzejsko okolje pa je prostor izmenjave znanj in soustvarjanja ter okolje, kjer lahko odprto mislimo, sprašujemo, preizkušamo ideje, eksperimentiramo in debatiramo.

 

Namen projekta je omogočanje dostopnosti muzejskih vsebin, vključevanje ranljivih skupin in medgeneracijsko sodelovanje pri premagovanju družbenih izzivov. Z razstavo bomo prestopili meje muzeja in povezali javni prostor med sosesko in muzejem. Ustvarili bomo projekte, ki jih želimo uporabljati tudi po koncu razstave: skupnosti vrt, sonaravno igrišče in prostor za druženje v parku.

 

OTVORITEV: PONEDELJEK, 15. 5. 2023

15.00 OTVORITEV V DOMU STAREJŠIH OBČANOV FUŽINE

16.00 OTVORITEV V MAO PARKU

16.00-19.00 DELAVNICE, NASTOPI IN SEJEM V MAO PARKU

 

Muzej je odprt do 19 ure.

 

Več o projektu >> 

Spremljevalni program: 15. 5.-9. 7. 2023 >>

 

Partnerji projekta smo: Četrtna skupnost Moste, Dom starejših občanov Fužine, Center aktivnosti Fužine (CAF), Center za socialno delo: CONA Fužine, CONA Korak, Društvo tabornikov Rod Črnega mrava, Knjižnica Fužine, skupina prostovoljcev za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) ter Spominčica – Alzheimer Slovenija, projektu pa se je pridružilo še nekaj drugih institucij in društev, ki sodelujejo pri spremljevalnih dogodkih.

 

 

   

Deli
Skip to content