Oktobrski dogodki v Domu v Arzenalu

28. 10.—29. 10. 2016

Oktobrski dogodki v Domu v Arzenalu

28. 10.—29. 10. 2016

Dom v Arzenalu, predstavitev slovenskega paviljona na 15. mednarodni arhitekturni razstavi v Benetkah, bo oktobra gostila zanimive dogodke.

28. 10. 2016 ob 12.00 
Pogovor s kustosoma / Home by dekleva gregorič architects /
Aljoša Dekleva in Tina Gregorič
       
Aljoša Dekleva in Tina Gregorič, kustosa razstave [Dom v Arzenalu]* v slovenskem paviljonu, bosta poslušalcem ponudila ekskluzivni vpogled v ustvarjanje te razstave, čemur bo sledila razprava o najnovejši publikaciji njunega studia Home by dekleva gregorič architects, ki jo je izdal Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO). Razpravi bo sledila predaja enega od predstavljenih del v publikaciji, projekta Xh system house, v javno uporabo, z namenom izmenjave znanj in izboljšanja vsesplošne kakovosti življenja.
več>>

29. 10. 2016 ob 16.30
Predstavitev razstavljavca / E&G Phone Home – 28 days in China /
Emmanuel Rubio

Na pogovoru v živo v [Domu v Arzenalu]* v slovenskem paviljonu bomo gostili Emmanuela Rubia, ki bo predstavil in komentiral zbirko razglednic z naslovom E&G Phone Home – 28 days in China. 28 dni na štiri oči z vesoljskimi ladjami, plovili nezemljanov, velikimi binarnimi objekti in drugimi medzvezdnimi strukturami … Pri tem ne gre toliko za raziskovanje zunajzemeljske arhitekture kot za raziskovanje njene nove eksteritorialnosti.
več>>

29. 10. 2016 ob 17.15
Predstavitev razstavljavca / Common Ault Home /

Pascale in Christian Pottgiesser

V pogovoru v živo v [Domu v Arzenalu]* v slovenskem paviljonu bosta Pascale in Christian Pottgiesser, soustanovitelja francoskega arhitekturnega studia Architecturespossibles, predstavila svoj trenutni projekt Common Ault Home v kraju Ault ob obali Rokavskega preliva, s tem pa tudi odprla razpravo o novih definicijah doma v času množičnega turizma in AirBnB-ja ter o tem, kako je mogoče arhitekturo misliti tudi v okviru široko zastavljenega sodelovalnega pristopa, ki združuje znanja, izkušnje in ljudi.
več>>

 

Lokacija

Arzenale / Slovenski paviljon na 15. beneškem arhitekturnem bienalu
[Dom v Arzenalu] Campo della Tana, 2169/S, 30122 Benetke, Italija

 

Vstopnina

Vstop je mogoč z vstopnico na 15. mednarodno arhitekturno razstavo – Poročanje s fronte

 

Informacije

homeatarsenale(at)gmail.com
www.homeatarsenale.org

Deli
Skip to content