Špela Šubic, Nikola Pongrac: Končna postaja: morje?

4. 2. 2017

Špela Šubic, Nikola Pongrac: Končna postaja: morje?

4. 2. 2017

Po razstavi Končna postaja: morje? bosta vodila Špela Šubic in Nikola Pongrac, kustosa v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje in avtorja spremljevalne razstave.

Potujoča razstava Muzeja za oblikovanje iz Züricha se ukvarja z vprašanjem, kakšna je usoda plastičnih izdelkov po koncu njihove življenjske dobe. Osrednji del razstave in simbol ekološke katastrofe je instalacija plastičnih naplavin iz svetovnih morij, ki so jih partnerji razstave nabrali med čistilnimi akcijami na Havajih, v Severnem morju in v Baltskem morju. Eksponati prikazujejo izvor, življenjsko dobo, smisel in nesmisel plastičnih izdelkov. Razstava osvetli ozadje problema in njihov pogubni učinek na morja, živalstvo in človeštvo, prikaže pa tudi možne rešitve, kot so zmanjšanje obsega uporabe, recikliranje in ponovna uporaba, ter nas hkrati prisili v razmišljanje in ukrepanje.

Razstava je dopolnjena z izborom plastičnih predmetov iz zbirke za industrijsko oblikovanje MAO, pri čemer so predstavljeni materiali in njihove lastnosti.

Špela Šubic je muzejska svetovalka in kustosinja za industrijsko oblikovanje v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Nikola Pongrac je kustos in koordinator projektov v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Oba sta bila koordinatorja prenosa razstave Končna postaja: morje? in kustosa spremljevalnega dela razstave.
 

 

Lokacija

MAO
Pot na Fužine 2

 

Informacije

Več o razstavi

izobrazevanje(at)mao.si
01/ 548 42 86 / 80

 

Organizacija

MAO

Deli
Skip to content