Okrogla miza: Kakšne oblike je trajnost?

Pogovor / 7. 6. 2022 / 15:00

Okrogla miza: Kakšne oblike je trajnost?

Pogovor / 7. 6. 2022 / 15:00

V sodelovanju z Združenjem Manager vas vljudno vabimo na okroglo mizo, kjer si bomo izmenjali izkušnje zanimivih in inovativnih praks pri vrhunskem oblikovanju trajnostnih produktov ter odkrivali nove priložnosti, ki jih ponujajo interdisciplinarni kreativni pristopi.

 

V razpravi bodo sodelovali: Ivo Boscarol (Pipistrel), Andrej Bergant (Petrol), Matej Čer (Avant car), Cas Lachaert (Ikea Slovenija), Dušan Lukič (Porsche Slovenija/MOON) in izr. prof. dr. Blaž Likozar s Kemijskega inštituta v Ljubljani.

 

Pogovor z gosti bo vodila Nina Langerholc Čebokli, svetovalka za organizacijsko oblikovanje, podpredsednica Sekcije mladih managerjev pri Združenju Manager.

 

Dobre prakse iz svojega poslovnega okolja bosta predstavila Barbara Šubic (M Sora) in Francesco Marcelli (Diasen).

 

PROGRAM DOGODKA:

15:00 – 16:20 – okrogla miza ‘Kakšne oblike je trajnost?

16:20 – 16:50 – voden ogled po razstavi BIO27

16:20 – 20:00 – druženje na grajskem dvorišču

 

Kulinarično druženje s Pipistrelom in skupino Pliš

Po okrogli mizi vas vabimo na sproščeno druženje na grajskem dvorišču, obogateno s kulinaričnim razvajanjem s chefom restavracije Strelec Igorjem Jagodicem in z glasbeno spremljavo skupine Pliš. V primeru sončnega vremena bomo na dvorišče gradu pripeljali tudi Pipistrelovo letalo in AUDI e-tron SB 55 quattro S line.

 

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite najkasneje do 3. junija na elektronski naslov: marketing@mao.si. 

 

Vsi smo nosilci sprememb na bolje

Če smo nekoč mislili, da bodo svet rešili politiki, nam je danes jasno, da to lahko dosežemo le sami – s svojim podjetniškim, znanstvenim in izobraževalnim delom. Interdisciplinarno povezovanje in sodelovanje med gospodarstvom, javnimi institucijami in drugimi deležniki je pri tem ključnega pomena. Muzeji nas s svojimi obsežnimi zbirkami ter poznavanjem tradicij in starih praks, ki so se v zgodovini izkazale za uspešne in vzdržne, lahko usmerjajo in tako pomembno prispevajo k doseganju zastavljenih trajnostnih ciljev.

 

Izboljšanje družbe, v kateri živimo, je cilj poslovanja podjetij

V sodelovanju s Sekcijo mladih managerjev bomo z gosti na okrogli mizi Kakšne oblike je trajnost? govorili o uvajanju trajnosti v delovanje podjetij – z vidika poslanstva, strategije, (pre)oblikovanja organizacije, produktov in storitev. Trajnostni, krožni poslovni modeli so v številnih podjetjih že uveljavljeni; predstavniki podjetij, ki jih bomo gostili na okrogli mizi, nam bodo predstavili svoje izkušnje in pobude. Razmišljali bomo, ali in kako lahko k uspešnejši trajnostni strategiji pripomorejo interdisciplinarni programi povezovanja podjetij s sodobnimi muzejskimi institucijami.

 

Kakšne so priložnosti za slovensko gospodarstvo na področju trajnosti?

Nina Langerholc Čebokli: »Pomembno je imeti trajnostno strategijo, še bolj pomembno pa je, da jo je podjetje sposobno tudi realizirati. Vprašali se bomo, kako poskrbeti, da bo trajnost res integrirana v podjetje, kako preoblikovati organizacijske strukture, procese, dobavne verige, vloge in veščine, da bi dosegli zastavljene cilje. Iskali bomo odgovore na vprašanje, kdo poganja trajnost – so to vodstva podjetij, uporabniki ali politike oziroma predpisi?«

 

PODPORNIKI OKROGLE MIZE:

 

                 

 

                                                                   

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

Deli
Skip to content