Odprtje Muzeja v skupnosti 2

16. 5. 2024 / 17:00

Odprtje Muzeja v skupnosti 2

16. 5. 2024 / 17:00

17.00-20.30 

MAO park

*V primeru slabega vremena bomo dogodek izvedli v MAO.

 

Predstavitev projektov, skupnostni sejem, ustvarjalne delavnice in koncert

 

Pet projektov, ki tvorijo razstavo v parku MAO, je nastalo s sodelovanjem fužinskih ustanov ter študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje in Filozofske fakultete. S pomočjo oblikovalskih metod, pristopov in orodij študentje odgovarjajo na izzive posameznikov in ustanov v soseski. Na razstavi so predstavljeni prototipi socialnih inovacij, ki imajo potencial, da zaživijo v realnosti.

 

S postavitvijo prizorišča v park, ki povezuje javni prostor med muzejem in sosesko, želimo omogočiti dostopnost javnih programov ustanov na Fužinah in vključevanje ranljivih skupin ter privabiti tudi tiste posameznike, ki tukajšnjih ustanov sicer ne bi obiskali. V parku MAO odpiramo prostor za skupne dogodke, ki temeljijo na medgeneracijskem sodelovanju, povezovanju znanja v skupnosti, vključevanju javnosti in vzajemnem delovanju. Ustanove in posamezniki s srečanji, dogodki in delavnicami preizkušamo domet in učinke skupnega delovanja, predstavljenim socialnim inovacijam pa ponujamo prostor za preizkus v realnosti.

 

Več o projektu >> 

Spremljevalni program: 16. 5.-13. 10. 2024 >>

 

Otvoritveni program soustvarjamo: Center aktivnosti Fužine, glasbena skupina ARTEL, glasbena skupina ETNO POT, vokalna skupina Talisman, Cirkus na kvadrat, harmonikaš Vlado Spindler, kantavtor Primož Kristan, kantavtor Tomaž Juvančič, Šola zdravja Fužine, CONA Korak, CONA Fužine, Skupnostni programi za mlade, Dom starejših občanov Fužine, MI SMO FACE, Četrtna skupnost Moste, taborniško društvo Rod Črnega mrava, Mladinska postaja Moste, SPOMINČICA – Alzheimer Slovenija in Klekljarska skupina Srebrne kitice.

 

Deli
Skip to content