Nonument Group: Tukaj se nič ne more zgoditi (Zvočni drive-in)

Vodstvo / 23. 6. 2021 / 19:00

Nonument Group: Tukaj se nič ne more zgoditi (Zvočni drive-in)

Vodstvo / 23. 6. 2021 / 19:00

Vabimo vas, da se z Nonument Group popeljete na poseben zvočni drive-in: zvočno vožnjo po garažni hiši Savina Severja. Po spiralni cesti navzgor vas bomo individualno popeljali s taksijem, ob tem pa razmišljali o tej nenavadni garažni hiši kot samostojnem vesolju.
Severjevo garažo, eno izmed mojstrovin arhitekta Savina Severja, zaznamuje izrazita dvojnost: je čaščen primerek kvalitetne arhitekture šestdesetih in obenem zametovana in »neuporabna« stavba. Z zvočno vožnjo skozi garažo bo Nonument Group opozoril na specifičen ustroj stavbe, ki ni samo arhitekturno fascinantna, ampak je že v svoji domnevno problematični sedanjosti polna vitalnih vsebin in individualnih improvizacij. Njen specifičen ustroj z dovolj odprtim branjem že tak, kot je, spreminjajočemu se mestu okrog nje ponuja platformo za nove, tehnološko sodobne, družbene in mestotvorne vsebine.

Intervencija Nonument Group temelji na terenskem opazovanju in na intervjujih z uporabniki garažne hiše, zaposlenimi in strokovnjaki. Zvočni sprehod temelji na zgodbi Babilonska knjižnica Jorgeja Louisa Borgesa.

Dogodek Tukaj se nič ne more zgoditi bo izveden v sklopu razstave Nonument Group: Razstava je na terenu, ki je v MAO na ogled do 25. julija, ter v sklopu dogodkov, ki jih Muzej in galerije mesta Ljubljane pripravljajo pred odprtjem Cukrarne.

 

Prijava na dogodek
Za udeležbo na dogodku je obvezna prijava na elektronski naslov info@cukrarna.art.
Zvočna vožnja traja približno 20 minut. Razpoložljivi termini so med 19. in 22. uro. Prosimo, da ob prijavi na vožnjo napišete, ali ste člani istega gospodinjstva. Po prijavi vam bomo posredovali točen termin vaše vožnje. Prosimo, da ste na lokaciji prisotni 15 minut pred vašim terminom.

Deli
Skip to content